Započinju tribine „I tebe se pita!“: Trogirani, dođite i birajte male komunalne investicije u vašem mjesnom odboru!

Tribine se održavaju sljedeći tjedan, od ponedjeljka do subote, po svim mjesnim odborima, a u istim terminima bit će i online glasanje za one koji su se registrirali

Od ponedjeljka, 26. listopada, započinju javne tribine u sklopu projekta participativnog budžetiranja u Trogiru, “I tebe se pita!”. Na tribinama će se raspravljati i glasati za male komunalne investicije koje su građani predložili Gradskoj upravi da se uvrste u proračun za sljedeću godinu. Tribinama mogu prisustvovati svi, neovisno jesu li sami prijavili projekt ili samo žele sudjelovati i dati svoj glas za one koje smatraju prioritetima.

Ove godine građani su prijavili 243 prijedloga malih komunalnih projekata kojima žele unaprijediti kvalitetu infrastrukture i života u svojim mjesnim odborima. U prve dvije godine projekta, od oko 700 prijavljenih ideja građana, izglasano je i realizirano njih 70-ak. Budžet koji su građani ovaj put dobili na raspolaganje je 1.350.000 kuna, podijeljeno proporcionalno broju stanovnika po mjesnim odborima. Po mjesnim odborima sredstva su podijeljena ovako: Travarica – 330.000 kn, Čiovo – 220.000 kn, Žedno/Mastrinka – 145.000 kn, Grad – 145.000, Plano – 135.000, Arbanija – 125.000, Drvenik Veliki – 125.000, Drvenik Mali – 125.000,00. Unutar tog budžeta, građani će mogu izabrati manje i veće projekte, a do sada su to bili, primjerice, uređenje parka za pse na Solinama, rekonstrukcija mosta do Punte Tekete na Drveniku, uređenje parka na Brcu u Žednom i slično.

Na javnim tribinama, građani će dobiti uvid u sve pristigle projekte i njihove troškove te dati glas za svoje favorite.

„U odnosu na prethodne godine, promijenili smo lokacije održavanja tribina u nekim mjesnim odborima kako bismo osigurali što više mjesta u skladu s epidemiološkom situacijom. U tom smislu, Grad će se pobrinuti za poštivanje svih mjera, a ja pozivam građane da dođu i da uz odgovorno ponašanje nastavimo s ovom praksom koja se pokazala uspješnom i jako prihvaćenom. Tu smo da popričamo i o predloženim projektima, ali i o drugim stvarima koje zanimaju građane. Vidimo se na tribinama“, poručio je gradonačelnik.

Svim prisutnima na ulazu će biti izmjerena temperatura te će biti popisani, a ako nemaju vlastitu masku, dobit će je od Grada. U isto vrijeme kao i tribine, bit će održano online glasanje za pojedine mjesne odbore, za one građane koji su odlučili sudjelovati tim putem, a upute će im stići na mail. Važno je napomenuti da nije moguće glasati elektronski i prisustvovati tribinama.
Raspored održavanja tribina je sljedeći:
MJESNI ODBOR TRAVARICA
ponedjeljak, 26. listopada, 18 sati
Vatrogasni dom

MJESNI ODBOR ČIOVO
utorak, 27. listopada, 18 sati
KUD Kvadrilja

MJESNI ODBOR GRAD
srijeda, 28. listopada, 18 sati
Gradska vijećnica

MJESNI ODBOR PLANO
četvrtak, 29. listopada, 19 sati
Novi vrtić

MJESNI ODBOR ŽEDNO
petak, 30. listopada, 17 sati
Hotel sv. Križ

MJESNI ODBOR ARBANIJA
petak, 30. listopada, 19 sati
Hotel sv. Križ

MJESNI ODBOR DRVENIK VELI
subota, 31. listopada, 10 sati
Prostorije MO Drvenik Veli

MJESNI ODBOR DRVENIK MALI
subota, 31. listopada, 12 sati
Stara škola