Započinje izgradnja multinamjenskog sportskog igrališta u Trogiru

Na površini od 1400 m2 bit će malonogometno, košarkaško i dječje igralište te zog za balote i manje tribine

Zapadni trogirski predio Krtine kroz pola godine bit će obogaćen sportsko-rekreacijskim centrom na otvorenom. U Salonu grada potpisan je ugovor s izvođačem radova na kompleksu koji će na oko 1400 m2 sadržavati teren za mali nogomet, teren za košarku, veliko dječje igralište, manje tribine te balotaški teren.

Projekt je vrijedan oko 250.000 eura s PDV-om, a radove će izvoditi građevinska tvrtka Alfa Ing.

„Drago mi je da smo konačno došli u fazu realizacije ovog projekta. Nakon novih 7 dječjih igrališta u zadnjih 7 godina i nekoliko street workout vježbališta, evo još jedne lokacije namijenjene rekreaciji svih generacija naših sugrađana. Krtine su predio koji se dosta naselio zadnjih godina i sigurno će oplemeniti život građana koji tamo žive, ali igrališta će biti otvorenog tipa, dostupna za korištenje svima“, istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Provedbu projekta Grad je prepustio Javnoj ustanovi Sportski objekti na čelu koje je Dubravko Škokić.

„Potpisom ovog ugovora završili smo sve predradnje i kroz 10-ak dana, početkom srpnja, će krenuti radovi. Ovo je projekt kakav zaslužuje taj dio grada, a naš je cilj upravo da ravnopravno razvijamo sportsku infrastrukturu u svakom dijelu Trogira. Oko igrališta će se urediti još i pristupna cesta, 6 parkirnih mjesta i hortikultura koju će održavati Trogir Holding.“