Vrtići otvaraju svoja vrata. No, hoće li ih ispuniti dječja graja!

Od 15. svibnja Dječji vrtić Trogir započet će s upisima djece u pedagošku godinu 2020/21. Novost je da će se dokumentacija za upis djeteta predavati isključivo elektroničkim putem na web stranici www.vrtic-trogir.hr. Nakon zaprimanja dokumentacije, stručna služba kontaktirat će roditelje i skrbnike djece te ih pozivati na individualne razgovore.

Škole i vrtići otvaraju svoja vrata 11. svibnja

Od 11. svibnja otvaraju se predškolske ustanove, razredna nastava od 1. do 4. razreda te rad s djecom s teškoćama koji imaju pomoćnika u nastavi. Omogućit će se održavanje laboratorijskih i kliničkih vježbi te rad malih grupa u visokom obrazovanju.

-Svi naši vrtići su se pripremili za početak ponovnog rada. Uskladili su se u potpunosti sa mjerama i proveli dezinfekciju prostora. Sve vrtićke skupine imaju odvojene sanitarne čvorove gdje će djeca moći pravilno prati ruke i potrebne mjere provoditi prema uputama. Tete su dodatno educirane kako se ponašati u ovim situacijama i svaka grupa imat će devetero djece plus odgajatelj. Prema trenutnim informacijama, većina roditelja nije sklona dovoditi djecu u vrtiće. Oni, koji zaista nemaju druge opcije, imat će priliku dovesti dijete u skupinu kod svog odgajatelja, kazala je zamjenica gradonačelnika Ruža Kovačević Bilić.