Već drugi tjedan užitak za knjigoljupce

Gradska knjižnica Trogir već drugi tjedan vrši posudbu i povrat građe. Vrata Knjižnice su opet otvorena – uvjeti su nešto drugačiji zbog koronavirusa, ali cilj je ostao isti – nepročitana knjiga u rukama strpljivih korisnika. Odmah na početku rada Knjižnica je zabilježila veliki broj posjeta korisnika, no zbog dobre organizacije izbjegnute su veće gužve i čekanja.

„Sretni smo što smo ponovno na usluzi našim korisnicima, trudit ćemo se da što manje osjete ograničenja koja su nam svima nametnuta„ – kazala je ravnateljica Sanda Marlais-Buble.

Iz Gradske knjižnice Trogir upozoravaju na nužnost pridržavanja sigurnosnih mjera pri dolasku. Korisnici se ne smiju zadržavati u prostorijama Knjižnice, a to podrazumijeva odricanje od pregledavanja i biranja knjiga među policama. Građu se može naručiti putem telefona, mailom ili preko facebooka. Velika pomoć u odabiru građe jest online katalog koji nudi mogućnost pretraživanja sve građe koju Knjižnica ima, te provjeru njezine dostupnosti. Ako se korisnici još nisu upoznali s mogućnostima kataloga, ovo je najbolje vrijeme.

Iz Knjižnice napominju kako sve knjige koje korisnici vrate određeno vrijeme prije ponovnog vraćanja na police idu u karantenu 72 sata, kako bi se opet mogle posuditi. Još jednom podsjećamo kako se zakasnine ne naplaćuju do 1. lipnja, a svi zainteresirani do kraja lipnja mogu se upisati po cijeni od 90 kuna.

Teks: GKT