Uskoro započinje obnova starog čiovskog mosta

Procijenjena vrijednost nabave je 19.900.000,00 kn + PDV, a predviđeni rok dovršetka radova je osam mjeseci od početka

Obnova starog čiovskog mosta trebala bi započeti kroz nekoliko mjeseci. Projektna dokumentacija je dovršena, pri kraju je i savjetovanje sa zainteresiranim subjektima, a Hrvatske ceste u čijoj je most nadležnosti uskoro će objaviti javnu nabavu za izvođača radova. Ako sve bude po planu, na jesen bi započeli radovi na sanaciji koja je iznimno potrebna mostu, iako je u posljednje dvije godine znatno manje opterećen nakon što se otvorio novi čiovski most.

Potreba za obnovom je prvenstveno funkcionalna, ali i estetska. Konstrukcija će biti ojačana, s novim dijelovima i instalacijama prema najmodernijim građevinskim standardima, ali će i izgled mosta dotjeran – zamijenit će se ograda, postaviti nova rasvjeta, novi asfalt… Svi elementi, uključujući i semafore, bit će novopostavljeni

– Prvi preduvjet da se krene u ovaj projekt bilo je otvaranje novog čiovskog mosta. S obzirom na to da nas on već dvije godine dobro služi i da smo zaboravili one poznate trogirske gužve, u ime građana Trogira mogu reći da nam je drago da HC kreće u obnovu starog mosta. Stari most dobro se „napatio” u svojih preko 50 godina, i iako je danas manje opterećen i još uvijek služi svrsi, obnova je bila nužna. Hvala Hrvatskim cestama, opet su partner Trogiru na jednom značajnom projektu – rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

Tijekom obnove starog mosta, promet prema i s Čiova odvijat će se preko Mosta hrvatskih branitelja.

– Zadovoljstvo mi je najaviti kako ćemo uskoro započeti sa sanacijom starog trogirskog mosta koji će nakon završetka radova zablistati u svom punom sjaju kako i priliči ovom povijesnom objektu. Prije dvije godine pustili smo novi čiovski most u promet te je isti ispunio sva prometna očekivanja u smislu rasterećenja gradske jezgre i omogućio građanima prometnu infrastrukturu kakvu i zaslužuju – poručio je predsjednik uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić.

Procijenjena vrijednost nabave je oko 19.900.000,00 kn + PDV, a predviđeni rok dovršetka radova je osam mjeseci od početka.