Uskoro s radom počinje dnevni boravak za starije na Riboli

Naši stariji spadaju u ugroženu društvenu skupinu i sretni smo što ćemo im kroz ovaj dnevni boravak unaprijediti kvalitetu života

U sklopu projekta Centar za socijalnu inkluziju Trogir s radom uskoro započinje dnevni boravak za starije osobe na Riboli koji je Grad Trogir osnovao u partnerstvu s Udrugom tjelesnih invalida TOMS.

Riječ je o projektu vrijednom 2 milijuna kuna, u punom iznosu financiranom od strane Europske unije u sklopu programa „Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području Urbane aglomeracije Split“, a čiji je cilj starijim osobama pružiti psihosocijalnu podršku, dodatne usluge njege i terapije kako bi se smanjila potreba za institucionalizacijom, podigla kvaliteta života i spriječila marginalizacija starijih osoba, a istovremeno osigurala podrška njihovim članovima obitelji kako bi mogli uskladiti svoje poslovne obveze sa brigom o svojim starijima. Projekt će obuhvatiti najmanje 30 starijih osoba u radu dnevnog boravka, te smještaj za dvije osobe bez doma.

„Ponosni smo što smo uspjeli ugovoriti ovako vrijedan, kvalitetan i prije svega potreban projekt. Naši stariji spadaju u ugroženu društvenu skupinu i sretni smo što ćemo im kroz ovaj dnevni boravak unaprijediti kvalitetu života i u smislu socijalizacije i općeg psihofizičkog stanja. Projekt će trajati 20 mjeseci, a vjerujemo da ćemo do tada naći sredstva da ga nastavimo i unaprijedimo“, poručili su iz Grada Trogira.

Paket usluga uključuje: prijevoz do dnevnog boravka, topli obrok, fizikalnu terapiju, njegu, sudjelovanje u dnevnim aktivnostima vođenima od strane stručnog osoblja te njegu i pomoć u kući.

U tijeku je uređenje i opremanje prostora na adresi Franje Tuđmana 18, a prijaviti se možete u udrugu TOMS na telefon: 021/881-324  ili mail udruga@toms.hr