Uskoro izgradnja velikog trgovačko-zabavnog centra u Planom koji će zapošljavati više od 200 ljudi

Vrijednost investicije je 25 milijuna eura na zemljištu od ukupno 53 tisuće metara kvadratnih od čega će između 17 i 18 tisuća biti zatvorenog prostora

Gradonačelnik Trogira Ante Bilić i poduzetnik Tomislav Mamić obišli su zemljište na predjelu Plano na kojem će uskoro započeti realizacija velikog projekta. Radi se o Park&shop centru i Fun parku koji će se graditi na prostoru nekadašnjeg pogona Plive i na kojem su već u tijeku radovi na uklanjanju postojećih objekata. Investitor u ovaj, na području Dalmacije jedinstven projekt, je tvrtka Tommy d.o.o. Trenutno je u tijeku je ishođenje dokumentacije za prvu fazu projekta, Park&shop centar te projektiranje druge faze, Fun parka. Vrijednost investicije je 25 milijuna eura, na zemljištu od ukupno 53 tisuće metara kvadratnih od čega će između 17 i 18 tisuća biti zatvorenog prostora.

„Zahvalni smo i sretni što se jedna ovakva investicija događa na području grada Trogira i što ćemo imati jedan ekskluzivitet u vidu Fun parka kakvog nema u Dalmaciji. Po nekim predviđanjima tu će posao naći preko 200 ljudi kada se sve izgradi za jedno godinu i pol dana. Smatram da je tvrtka Tommy jedan od najozbiljnijih investitora u Dalmaciji i prepoznat kao pouzdan partner. Nama je radna zona Plano jedan od prioriteta, tako da se preko puta grade već dvije hale, jedna skladišna i jedan manji proizvodni pogon. U narednom periodu i dalje ćemo raditi na poticanju poduzetničkih investicija. Smanjenjem komunalnog doprinosa prije par godina već smo neke privukli, a također i zbog dobre lokacije vjerujem da ćemo privući još investitora“, rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

Novi Park&shop centar sadržavat će veliku samoposlugu, mini mall, 22 različita lokala, imat će 267 parkirnih mjesta i prostirat će se na površini od 10.000 metara kvadratnih. Fun park sadržavat će ugostiteljski sadržaj, sportsko-rekreacijski sadržaj, zabavni sadržaj, drive-thru restoran, zelene površine te 135 parkirnih mjesta, a prostirat će se na cca 7 tisuća metara kvadratnih.

„Danas smo održali radni sastanak u Gradu Trogiru, provjerili u kojoj fazi nam je projektna dokumentacija te izašli na teren da vidimo kako nam napreduju radovi s pripremom zemljišta. Radit ćemo u dvije faze, a prva je trgovački sadržaj, uz naš hipermarket te uobičajene sadržaje poput drogerije, tekstilnih trgovina, ljekarne i slično. U drugoj fazi ide realizacija zatvorenog Fun parka s laser sobama, paintballom, stijenama za penjanje, bit će i kino dvorane, McDrive… Sadržaji su vezani i dat će jedan sinergijski efekt. Ovo je jedan kvalitetan i ozbiljan sadržaj kakvog nema na jadranskoj obali. Uskoro očekujemo izdavanje građevinske dozvole, dozvolu za rušenje imamo, a sami Fun park do ljeta bi bio definiran i najkasnije na jesen bismo započeli s radovima“, najavio je Tomislav Mamić, vlasnik i predsjednik NO Tommyja.