Ugovor vrijedan 111 milijuna kuna: kreću radovi na proširenju vodovodne i kanalizacijske mreže u Trogiru

„Ovo je jedan od najvrjednijih i najvažnijih projekata u povijesti Trogira. S njegovom realizacijom 97 posto trogirskih kućanstava bit će spojeno na vodovod, a 90 posto kućanstava na odvodnju“, istaknuo je gradonačelnik Bilić

U prostorijama splitskog Vodovoda i kanalizacije danas je potpisan ugovor vrijedan 111.404.731,56 kuna bez PDV-a, a kojim su ugovoreni radovi na izgradnji dijela sekundarne kanalizacijske i vodoopskrbne mreže na području Grada Trogira. Radi se o dijelu projekta poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Kaštela-Trogir, koji se sufinancira sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

Projektom će se izgraditi 19.407,48 metara kanalizacijske i 8.960,70 metara vodovodne mreže te će se izgraditi vodoopskrbni objekti – tlačni cjevovod Balan – Rožac, podmorski cjevovod Kopno – Čiovo, HS Saldun i CS Mastrinka.

Projekt treba biti realiziran do kraja 2022. godine, a radovi će početi na proljeće.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su gradonačelnik Ante Bilić, direktor Vodoprivrede d.d. Predrag Zekić, direktor Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Tomislav Šuta te predstavnici Grada Kaštela, općine Okrug i Seget.

„Ovo je jedan od najvrjednijih i najvažnijih projekata u povijesti Trogira. S njegovom realizacijom 97 posto trogirskih kućanstava bit će spojeno na vodovod, a 90 posto kućanstava na odvodnju. Radi se o jednom mega projektu, civilizacijskom standardu kojim ćemo znatno unaprijediti kvalitetu života našim građanima. Nema više čekanja, odgoda ni nedostatka financija nego građani mogu biti sigurni da je ispred nas period kada će građevinski strojevi biti po cijelom gradu i kada ćemo se konačno riješiti crnih jama“, rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

U posljednjih par godina Trogir je dobio nekoliko stotina novih priključaka na vodu i kanalizaciju u suradnji s partnerima iz ViK-a, ali ovaj projekt je sveobuhvatan.

Osim proširenja vodovodne i kanalizacijske mreže diljem grada, u 2021. slijedi i drugi važan infrastrukturni projekt – rekonstrukcija kanalizacije, ali i cijele infrastrukture u staroj jezgri, uključujući i popločanje ulica.