U Trogiru obilježen Dan državnosti

Gradonačelnik Ante Bilić i njegovi suradnici, predstavnici parlamentarnih stranaka, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, članovi trogirske zajednice mladih katolika „HKZ MI” položili su vijence i zapalili svijeće na Gradskom groblju ispred zavjetnog križa.

Nakon molitve odrješenja za sve poginule u Domovinskom ratu, koju su predmolili don Vinko Sanader i don Dražen Balić, zapaljene su svijeće i položeni vijenci u memorijalnoj kapelici sv. Sebastijana na središnjem gradskom trgu gdje je spomen-ploča s imenima poginulih branitelja s područja bivše trogirske općine.

Svim građankama i građanima Trogira gradonačelnik Ante Bilić uputio je čestitke: „Danas obilježavamo veliki dan za našu Domovinu. Okupili smo se kako bi očuvali spomen na dan kada je konstituiran prvi Hrvatski sabor te da se s posebnom zahvalnošću i poštovanjem prisjetimo hrvatskih branitelja i svih onih koji su za našu slobodu položili svoje živote. U svoje osobno ime i u ime Grada Trogira svim svojim sugrađanima čestitam Dan državnosti.”

Foto: Grad Trogir