TZ Trogir: U srpnju tri predstave i glazbena poslastica

Prema najavama TZ Trogir ovog ljeta očekuju nas u sklopu ovogodišnjeg KulaKula festivala i njegovog off programa kazališne predstave i glazbene poslastice.

Uslijed trenutne situacije želimo naglasiti kako će se svi programi održati u skladu s propisanim mjerama HZJZ što znači ograničen kapacitet i pridržavanje odluka o distanciranju kako publike tako i izvođača. Kula Kamerlengo ima oko 850 sjedećih mjesta u maksimalnom kapacitetu, ali zbog distance broj će biti prepolovljen.

Pričali smo s Ninom Mišić iz TZ Trogir koja nas je prije najave sljedećih događanja izvijestila kako je prošao natječaj Take Me Back to Trogir

Natječaj smo pokrenuli u doba karantene kako bi ljude podsjetili na Trogir. Koncept je uključivao dijeljenje fotografija s hashtagom #takemebacktotrogir. Pobjednik, čija je fotografija dobila najviše lajkova, osvojio je vikend u Brown Beach House Croatia. Na natječaj je pristiglo više od 100 fotografija koje je vidjelo otprilike 50 000 ljudi.

Pred nam je niz predstava i koncerata uz puno zabave i smijeha koji nam je više nego potreban

Stvarno smo nastojali da sve predstave budu kvalitetne i duhovite kako bi nas opustile i odagnale zabrinutost. U srpnju imamo četiri kazališne predstave te koncert Darka Rundeka. Prva na repertoaru je monodrama Ecije Ojdanić „Vlaj-Vlaj-Vlajland Cabaret” koja će se odigrati 10. srpnja. Režirao ju je Ivan Leo Lemo i na duhoviti način prikazuje čistačicu Vlajnu, koja ide trbuhom za kruhom u Njemačku. Predstava čak aktualizira temu koronavirusa jer je i nastala u to vrijeme. Važno je istaknuti da je ovo njena premijera i to baš u našem Trogiru. Etablirani hrvatski glazbenik Darka Rundeka stiže 15. srpnja. Predstava „Split in space”, također Ivana Lea Leme u izvedbi Gradskog kazališta mladih na repertoaru je 19. srpnja. To je cabaret koji se nadovezuje na hit predstavu ovog kazališta „Cabaret Splićanke”, ali je žanrovski obogaćen znanstveno fantastičnim dodacima. Nakon Splićanki, na svoj su red došli muškarci iz GKM-ovog glumačkog ansambla; Ivo Perkušić, Siniša Novković i Matija Grabić. Njima je pridružena i Ana Gruica Uglešić čija je uloga u ovoj muškoj konstelaciji posebno fabularno iznenađenje. Zadnja predstava u ovom mjesecu „Đurologija” Branka Đurića Đure odigrat će se 21. srpnja. Za ovu predstavu se uvijek traži karta više, svaka izvedba je osvježena i nikad nije dosadna. Očekuje nas i tradicionalni KulaKula festival na kojeg smo izrazito ponosni. Festival ugošćuje fantastične glazbenike poput Ede Maajke, Gorana Bare i Majki, Nena Belana, Frajli… Pozivam sve naše sugrađane, a i šire, dođite i uživajte u programu!, ispričala nam je Nina Mišić.

KAKO DO ULAZNICA!

“VLA – VLA – VLAJLAND CABARET”/Trogir, Kula Kamerlengo/petak, 10. srpnja 2020./21:00 – 02:00h

Ulaznice potražite na entrio.hr
Cijena: 60,00 kn / Na dan izvedbe: 80,00 kn
Fizičke ulaznice potražite na prodajnim mjestima:
– ured TZ Trogir
– optika Ghetaldus, Marmontova 8 – Split

DARKO RUNDEK KVARTET/Trogir, Kula Kamerlengo/srijeda, 15. srpnja 2020./21:00 – 02:00h

Ulaznice potražite na entrio.hr
Cijena: 70,00 kn / Na dan izvedbe: 90,00 kn
Fizičke ulaznice potražite od 23.06 na prodajnim mjestima:
– ured TZ Trogir
– optika Ghetaldus, Marmontova 8 – Split

„SPLIT IN SPACE”/Trogir, Kula Kamerlengo/nedjelja, 19. srpnja 2020./21:00 – 00:00h

Ulaznice: TZ Trogir, sustavi eventim.hr i croatiatickets te na dan predstave na ulazu.

„ĐUROLOGIJA”/Trogir, Kula Kamerlengo/ utorak, 21. srpnja 2020./21:00 – 00:00h

Ulaznice možete nabaviti preko sustava croatiatickets.hr i eventim.hr, u TZ Trogir te na dan predstave na ulazu.