Trogiru odobreno 2,4 milijuna kuna za edukativni projekt za osobe s invaliditetom i mlade do 29 godina

Grad Trogir u protekle četiri godine ugovorio je gotovo 45 milijuna kuna sredstava iz raznih fondova EU

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo je Gradu Trogiru 2.437.658 milijuna kuna bespovratnih sredstava, odnosno stopostotno financiranje projekta Inovativno-edukacijskog centra društvene inkluzije u sklopu poziva „Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb“.

Radi se o projektu koji u fokusu ima dvije ranjive skupine društva – osobe s invaliditetom i mlade do 29 godina. Grad Trogir nositelj je i prijavitelj projekta, a partneri na projektu su Udruga TOMS te Pučko otvoreno učilište. Projekt se sastoji od 27 različitih radionica kojima je cilj jačati kompetencije te kvalitetnije oblikovati slobodno vrijeme navedenim skupinama. Među ostalim, osobe s invaliditetom imat će priliku sudjelovati na rekreacijskom kampu, umjetničkim – likovnim i dramskim radionicama i slično, a za mlade su osmišljene gaming radionica, startup akademija, edukacija financijskog opismenjavanja i slično.

Radionice će započeti tijekom proljeća, a za sudjelovanje će biti objavljen javni poziv, kao i informacije o terminu i lokacijama održavanja.

„Sretni smo što smo dobili ovako značajnu financijsku potporu za važan socijalni projekt. Socijalne politike snažan su fokus našeg djelovanja i ovo će biti jedan koristan, strukturiran dvogodišnji projekt kojim vjerujem da ćemo dati dodanu vrijednost kvaliteti života i perspektivi tih ugroženih društvenih skupina“, rekao je gradonačelnik Ante Bilić te dodao:

„Grad ima još posla oko olakšavanja uvjeta osobama s invaliditetom, posebno što se tiče pristupačnosti javnih objekata, ali radimo na tome. Do sada smo postavili dvije rampe na plažama, uskoro ćemo dobiti i prvi WC za osobe s invaliditetom na Fortinu.“

Uključujući navedena sredstva za ovaj projekt, Grad Trogir u protekle četiri godine ugovorio je gotovo 45 milijuna kuna sredstava iz raznih fondova EU.