Trogir: Odobreno 100-postotno financiranje dvaju socijalnih projekata vrijednih 4 milijuna kuna

Do sada nismo propustili priliku za korištenje vanjskih izvora financiranja, a u buduće cilj nam ih je još intenzivnije koristiti, posebno za socijalne, kulturne, sportske i zelene projekte, rekao je gradonačelnik

Gradu Trogiru danas je stigla Odluka o financiranju dvaju važnih i vrijednih socijalnih projekata koji su prijavljeni na fondove EU.

Radi se o projektu Dječji osmijeh – rana i učinkovita podrška obitelji”, čiji je nositelj Udruga TOMS, a Grad Trogir partner, koji će se financirati u 100-postotnom iznosu od 1.967.516 kuna. Projekt podrazumijeva nastavak skrbi i terapije za djecu s teškoćama i podršku njihovim obiteljima.

Drugi projekt zove se “Centar za socijalnu inkluziju TROGIR”, gdje je nositelj Grad, a TOMS partner, koji će se također sufinancirati u maksimalnom iznosu od 1.999.016 kn. Ovaj projekt je namijenjen uspostavi dnevnog boravka za starije osobe koji uključuje svakodnevnu njegu, terapiju, aktivnosti i topli obrok. Također, za osobe bez adekvatnog smještaja predviđeno je uređenje prihvatilišta.

„Čestitam svima uključenima na kvalitetno pripremljenim projektima. Mi do sada nismo propustili priliku za korištenje vanjskih izvora financiranja, a ubuduće cilj nam ih je još intenzivnije koristiti, posebno za socijalne, kulturne, sportske i zelene projekte“, rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

U posljednje četiri godine Grad Trogir kroz EU fondove (su)financirao je 46,5 milijuna kuna različitih projekata, u iznosu od 40 pa do stopostotnog financiranja, a od toga iz socijalnog fonda iskorišteno je 9.599.000 kn u stopostotnom financiranju. U odnosu na period prije 2017., vanjska financiranja povećana su za nekoliko stotina puta.

U ovom trenutku Grad čeka odobrenje sufinanciranja za još dva, 6.000.000 kn vrijedna projekta.