Trogir domaćin 3. Studijskog putovanja u sklopu projekta COMPETENCE

Projekt naziva COMPETENCE – Capacity building Of eMployees of municiPalitiEs for beTtEr provisioN of publiC sErvices – ima za cilj poboljšati kvalitetu usluga koju gradovi i općine pružaju  građanima izgradnjom kapaciteta lokalnih službenika i podizanjem kvalitete javne usluge kroz jačanje vještina, komunikacije i suradnje. Radi se o međunarodnom projektu koju financira EEA and Norway Grants Fund for Regional Cooperation, sa vodećim partnerom Ujbuda (Mađarska), ekspertnim partnerom Apenhet – Oslo (Norveška) te Pragom 6 (Češka), Aradom (Rumunjska) i Kallitheom (Grčka).

Cilj ovog projekta je poboljšanje kvalitete javnih usluga koje pružaju lokalne samouprave razvojem kompetencija svojih djelatnika. U okviru projekta će se kroz edukacije provoditi implementacija komunikacijskih, interkulturalnih i vještina rješavanja problema zaposlenika. Na ovaj način želimo pridonijeti što učinkovitijem odnosu lokalne samouprave i njenih institucija s jedne, i građana s druge strane.

„Studijska putovanja prilika su za razmjenu iskustava partnera, a ovom prilikom partneri su upoznali način rada trogirske gradske uprave, strukturu upravnih tijela, ustanova, strukturu gradskog proračuna i ključne projekte koji se provode. Iako najmanji među partnerima, Trogir je pokazao kako drži korak sa razvijenijim gradovima u načinima na koji provodi lokalne politike, a naši su gosti ponijeli dragocjene uspomene na boravak u našem gradu„ kazao je Dujo Odžak voditelj projekta i pročelnik Upravnog odjela za lokalnu samoupravu i imovinu grada.