Tribine „I tebe se pita!“ u Trogiru: Građani, dođite i glasajte za male komunalne projekte u 2022.

Pozivam sve građane da dođu na tribine i sami odaberu male komunalne investicije u svome susjedstvu, poručio je gradonačelnik Bilić

Javnim tribinama u mjesnim odborima Arbanija i Žedno/Mastrinka u ponedjeljak je započela druga faza ovogodišnjeg izdanja projekta participativnog budžetiranja u Trogiru, „I tebe se pita!“. Dio građana već je iskoristio priliku i došao dati glas za prijedloge malih komunalnih investicija u svome susjedstvu, među brojnim idejama koje su sami građani poslali. U Arbaniji je izglasano sedam investicija vrijednih 126.000 kuna, a u MO Žedno/Mastrinka četiri investicije vrijedne 159.000 kuna.

Ukupni budžet namijenjen građanima Trogira na izravno raspolaganje je 1.350.000 kuna, a ove godine pristigla su ukupno 342 prijedloga malih komunalnih investicija.

„Hvala svim građanima koji su poslali prijedloge i onima koji su došli na prve tribine. Pozivam i sve ostale da dođu na tribine u svojim mjesnim odborima, neovisno o tome jesu li sami poslali prijedlog ili nisu. Važno je doći i sudjelovati jer građani sami najbolje znaju koje su ključne potrebe u njihovom susjedstvu, a imat ćemo priliku i razgovarati o drugim projektima grada i o svemu što ih zanima. Kroz „I tebe se pita!“ u prve tri godine napravili smo oko stotinu malih investicija i vjerujem da ćemo u narednih par godina riješiti većinu komunalnih potreba diljem grada“, poručio je gradonačelnik Ante Bilić.

Preostalo je još šest tribina, po sljedećem rasporedu:

MO Čiovo, utorak 26. listopada, 18 sati, KUD Kvadrilja

MO Plano, srijeda, 27. listopada, 18 sati, Dječji vrtić

MO Grad, četvrtak, 28. listopada, 18 sati, Gradska vijećnica

MO Travarica, petak, 29. listopada, 18 sati, Vatrogasni dom

MO Drvenik Veli, srijeda, 3. studenog, 10 sati, Mjesni odbor

MO Drvenik Mali, srijeda, 3. studenog, 12 sati, Mjesni odbor