Svečano otvoren Trogir HUB, novo mjesto za besplatne edukacije

Grad Trogir od jučer je bogatiji za novi edukativni prostor u samom centru stare gradske jezgre. Trogir HUB centralno je mjesto okupljanja Trogirana u kojem će se provoditi inovativno – edukativni programi za mlađe od 25 godina i osobe s invaliditetom. Sve aktivnosti dio su projekta „Grad Trogir – inovativno – edukacijski centar društvene inkluzije Urbane aglomeracije Split“.

– Projekt je namijenjen mladim osobama do 25 godina i osobama s invaliditetom jer je riječ o najranjivijim skupinama društva što se tiče angažiranja u zajednici i vlastitih usavršavanja. Ovako će korisnici kroz različite radionice stjecati nova znanja i vještine te će na kvalitetan način provoditi slobodno vrijeme. HUB je mjesto susreta, druženja i razmjena ideja te vjerujem da će aktivnosti svima biti korisne i zanimljive, kazala je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Trogira, Ruža Kovačević-Bilić.

Projektom je planirano održavanje različitih besplatnih radionica od kojih su neke zabavnog, a neke edukativnog karaktera.

– Organizirat ćemo radionice različite tematike kako bi svi korisnici mogli pronaći ono što ih zanima. Neke od brojnih aktivnosti su informatičke, financijske, likovne, dramske, književne te gaming radionice, ali i radionice osobnog, karijernog i psiho-socijalnog savjetovanja te programi osposobljavanja. Zbog velikog broja IT radionica, projektom je financirana i nabavka petnaest računala, a nakon završetka određenih radionica polaznici će dobiti i certifikat, kazao je voditelj projekta Vice Stojan.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,427.658,80 kuna, a projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Partneri na projektu su Udruga tjelesnih invalida TOMS i Pučko otvoreno učilište u Trogiru.

 

 

 

Trogir HUB nalazi se na adresi Gradska vrata 2, a sve informacije o radionicama moguće je dobiti na email info.trogireu@gmail.com ili na društvenim mrežama Trogir HUB-a na Facebooku i Instagramu.