Širenje poslovne zone Plano: potpisan ugovor za izgradnju nove prometnice

Odlična je vijest da se gradi jedan ovakav projekt u vrijeme kada se uglavnom grade samo turistički kapaciteti, istaknuo je gradonačelnik

U Salonu Grada Trogira potpisan je ugovor o izgradnji nove prometnice u poslovnoj zoni Plano (UPU 10), jugoistočno od glavnog križanja na državnoj cesti D8. Projekt podrazumijeva izgradnju oko 130 metara duge ceste i prateće infrastrukture – nogostup, rasvjetu i oborinsku odvodnju. Ugovor je vrijedan 1.400.000 kuna + PDV, a radove će izvoditi tvrtka Građevno Zec.Radi se o prostoru gospodarske namjene na kojem već postoji nekoliko poslovnih jedinica, a ovim projektom omogućit će se otvaranje još nekoliko proizvodnih pogona.

„Ova cesta već je neko vrijeme u našim planovima i veseli me što je konačno došla u fazu realizacije. Radi se o prometno izvrsnoj lokaciji uz samu jadransku magistralu, a mi smo ulaganjem u infrastrukturu dodatno povećali potencijal ove zone i omogućili nove pogone te vjerujem nova radna mjesta. Čim se cesta izgradi, s radom bi trebala započeti jedna bravarija i nekoliko manjih proizvodnih obrta“, rekao je gradonačelnik Ante Bilić te dodao:

„Mislim da je odlična vijest da se gradi jedan ovakav projekt u vrijeme kada se uglavnom grade samo turistički kapaciteti. Planiramo i dalje ulagati u tu poslovnu zonu i tako privući tvrtke da upravo na području Trogira otvaraju svoje pogone“, zaključio je.

Početak radova zakazan je za siječanj, a rok za dovršetak je tri mjeseca.