Radovi na novom vrtiću u Planom pri kraju, a uskoro i posebna skupina za djecu s teškoćama u razvoju

S novim objektom u Planom, Trogir će ukupno u ovoj godini dobiti novih oko 80 mjesta u vrtiću čime će biti riješene ne samo trenutne nego i dugoročne potrebe za vrtićkim kapacitetima

U tijeku su završni radovi na novom vrtiću u Planom koji će uskoro primati 60-ak mališana u svim uzrasnim skupinama. Trenutno se postavlja oprema i rade posljednji fini zahvati, a sve bi trebalo biti gotovo kroz naredna dva tjedna. U međuvremenu će se i fasada ukrasiti prigodnim dječjim motivima u skladu s imenom novog vrtića “Leptirić”.

Radovi na novom vrtiću u Planom pri kraju

„Nakon toga slijede uobičajene administrativne procedure, ishođenje uporabne dozvole, tehnički pregled i vjerujemo da bi kroz otprilike dva mjeseca vrtić započeo s radom. Ovim objektom rješavamo sve trenutne potrebe i dugoročno osiguravamo vrtićke kapacitete tako da nijedno dijete u Trogiru više neće biti bez mjesta u vrtiću“, rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

Investicija u vrtić u Planom vrijedna je 4,6 milijuna kuna od čega je 85 posto sredstava povučeno iz europskih fondova, dok ostalih 15 posto sufinancira Grad.

Prije par mjeseci u Trogiru je otvoren vrtić „More“ koji prima nešto više od 20 djece jasličkog uzrasta, a u koji su uložena dva milijuna kuna gradskog novca.

S novim objektom u Planom, Trogir će ukupno u ovoj godini dobiti oko 80 novih mjesta u vrtiću čime će biti riješene ne samo trenutne, nego i dugoročne potrebe za vrtićkim kapacitetima. Ukupno je to porast s 450 na oko 530 vrtićkih mjesta.

Druga dobra vijest za trogirske roditelje i mališane je da je DV „Trogir“ dobio odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja za osnivanje posebne odgojne skupine za djecu s teškoćama u razvoju. Trogir će tako po prvi put imati takvu skupinu. Program se pripremao od početka godine, a odluka se čekala od lipnja. Nova, posebna odgojna skupina bit će smještena u novom vrtiću u Planom.