Projekt spreman za realizaciju: uskoro uređenje plaže Saldun s novim sadržajima, igralištem, zelenilom

Uređivat će se plaža u duljini od oko 400 metara, a projekt podrazumijeva izgradnju šetnice, mula, pera, sadnju stabala, postavljanje tuševa

Trogirska plaža Saldun uskoro će dobiti novi izgled i sadržaje. Nakon višemjesečne pripreme dokumentacije, ishođene su sve dozvole te je spreman projekt uređenja čiji se početak planira iza turističke sezone, a procijenjeno vrijeme trajanja radova je oko pola godine. Investicija je vrijedna 3 milijuna kuna, od kojih će se dio sufinancirati putem adekvatnog natječaja Ministarstva turizma, a dio iz gradske blagajne.

Uređivat će se plaža u duljini od oko 400 metara, a projekt podrazumijeva izgradnju šetnice, mula, pera, sadnju stabala, postavljanje tuševa, nasipanje žala i jedno dječje igralište manje površine.

„Ovaj projekt od prvog dana u našim je planovima i drago mi je što konačno mogu reći da je spreman za realizaciju. Velik broj Trogirana tradicionalno gravitira toj plaži koja je posljednjih godina u prilično lošem stanju jer se u nju dugo nije ulagalo. Mnogi naši sugrađani u blizini imaju i smještajne objekte koji će sigurno dobiti na vrijednosti i kvaliteti s ovakvim sadržajem u neposrednoj blizini. Može se reći da Saldun ovom investicijom postaje najbolja gradska plaža. Drago mi je također i što ćemo ovdje uspjeti realizirati jedno manje igralište koje su nas tražili mještani Čiova“, rekao je gradonačelnik Ante Bilić.