U rujnu 2021. započeli su radovi na obnovi zgrade starog kina, a koja će biti prenamijenjena u društveno-kulturni centar. Radi se o sveobuhvatnom projektu obnove kroz koji će se izvršiti konstruktivna sanacija temelja, ojačanje konstrukcije zgrade, drugi zidarski radovi, izmjena svih instalacija i stolarije… Nakon obnove, u do sada derutnom objektu nastat će višenamjenski prostor koji će, među ostalim, moći koristiti gradske udruge, a moći će se organizirati projekcije, manji sajmovi i konferencije. Na opremanje će se utrošiti dodatnih pet milijuna kuna.

Opsežnu projektnu dokumentaciju radio je tim stručnjaka sa splitskog Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije. Radove izvodi  splitska tvrtka Tromont, rok dovršetka je 15 mjeseci od uvođenja u posao, a vrijednost ugovora je 10,5 milijuna kuna + PDV. Ugovoreno je i sufinanciranje od 4,5 milijuna kuna kroz europski ITU mehanizam, odnosno kroz brownfield investicije kroz koje se obnavljaju stari objekti koji su zapušteni u razdoblju tranzicije. Projekt je prijavljen i na sufinanciranje od strane Ministarstva kulture od milijun kuna, a još tri milijuna kuna dobiveno je iz europskih fondova za financiranje projekta inovativnog društvenog centra.

Staro kino tako službeno neće više biti kino, iako će se u njemu moći održavati i filmske projekcije. Prostor je zamišljen da se u njemu svaki dan i cijeli dan odvijaju razna događanja, od kojih mnoga istovremeno jer će biti u potpunosti montažan i pregradiv. Tisuću metara četvornih prostora sastojat će se od malog izložbenog prostora na ulazu, velike modularne dvorane, prostorija za potrebe udruga i održavanja radionica, co-working prostora koji će biti ponuđen na korištenje freelancerima, soba za prevođenje prilikom održavanja konferencija, garderobe, galerije i malog kafića na katu. Za glavnu dvoranu osmišljene su tri glavne varijante korištenja – jedna za održavanje priredbi, koncerata, konferencija i slično kada bi se koristio cijeli volumen i površina dvorane, u drugoj varijanti dvorana se pregrađuje u dva dijela u kojima se odvijaju zasebni događaji, primjerice, kino

projekcija i probe nekog kulturnog društva, a treća varijanta predviđa sajamski prostor i prostor za domjenak na površini cijele dvorane. Dvorana će ostati iste visine, ali će se na gornjem dijelu napraviti galerija, funkcionalno višestruko važna jer ne samo da se dobiva dodatan prostor nego se na taj način ojačava statika i učvršćuju vanjski zidovi zgrade.

Novo kino bit će centar kakvog trenutno nema na prostoru županije. Njegova posebnost je i ta što će biti pristupačan osobama s invaliditetom. Grad je, naime, također na sufinanciranje prijavio ugradnju lifta i označavanje za osobe smanjene pokretljivosti.