Potpisan ugovor za uređenje plaže Saldun

Početak radova očekuje se u rujnu, a dovršetak do kraja sljedeće turističke sezone

U Salonu Grada Trogira potpisan je ugovor o izvođenju radova na uređenju plaže Saldun. Projekt je vrijedan oko četiri milijuna kuna s PDV-om, a radove će izvoditi tvrtka „Građevno Zec“. Uređivat će se plaža u duljini od oko 400 metara, a projekt podrazumijeva izgradnju šetnice, mula, pera, sadnju stabala, postavljanje tuševa, nasipanje žala i jedno dječje igralište manje površine.

„Prije dvije godine krenuli smo s pripremom ovog projekta i konačno došli i do potpisa ugovora. Radi se o jednom od projekata uređenja obale na čemu radimo sustavno i sada praktički jednu gradsku plažu prvi put uređujemo na ovaj način. Vjerujem da smo pokazali da nam je želja raditi po pravilima struke, sistemski, prvo osigurati sredstva, a ne stihijski trošiti. Nekad to traje malo duže, ali mislim da je to jedini ispravni put“, istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Početak radova očekuje se u drugoj polovici rujna, a dovršetak do početka sljedeće turističke sezone.

„Zadovoljan sam što smo potpisali ugovor s tvrtkom „Građevno Zec“, koja se do sada pokazala kao dobar partner Gradu i nadam se da će izvršiti radove sukladno rokovima i da ćemo svi biti zadovoljni. Trebala bi to biti moderna gradska plaža, s jednim šljunčanim i jednim betonskim dijelom te dijelom za privez brodova. Tako će se riješiti problem ovog dijela grada koji je turistički najopterećeniji“, dodao je gradonačelnik.