PORINUĆE BRODA ZA NAUTIČKI TURIZAM U BRODOTROGIRU CRUISE

U brodogradilištu BRODOTROGIR CRUISE porinut je 22. svibnja 2020. godine novi veliki brod za nautički turizam za domaće brodare.

Vlasnici brodova, društva Eleganza Cruising d.o.o., Marko Polo Nautica d.o.o. i Eleganza d.o.o. iz Podstrane ovime su svojoj uspješnoj floti pridodali četvrti brod.

Ovaj brod radnog naziva Novogradnja 357 krstarit će područjem plovidbe 6 tj. morskim vodama Republike Hrvatske. Brod je dug 50 m, a širok 8,6 m. Izgrađen je prema propisima i pod nadzorom Hrvatskog registra brodova. U 19 kabina može se smjestiti 36 putnika. Brod je spušten u more travel liftom od 600 tona nosivosti. Projekt broda rezultat je domaćeg znanja i iskustva, projektantske firme NAUTA d.o.o. iz Splita.

U vrijeme ugovaranja ovog broda brodogradilište i naručitelj s velikim optimizmom su planirali ostvariti svoje ciljeve širenja u tržišnoj niši nautičkog turizma i tako biti stalna potpora razvoju ove turističke grane i gospodarskom prosperitetu Dalmacije i Hrvatske.

U međuvremenu, pandemija koronavirusa zaustavila je mnoge planove i aktivnosti, ali su brodograilište i naručitelj našli način kako ovaj projekt uspješno privesti kraju, koroni unatoč.

Stoga su danas s pravom ponosni na svoje postignuće, na ovaj novi lijepi brod koji je će u godinama nakon krize sigurno uspješno ploviti hrvatskim morem.

Foto: Brodotrogir