Operativni sastanak Grada Trogira i Hajduka: realizacija projekta kampa u Divuljama ide prema planu

Sljedeći zajednički korak incijativa je prema Društvu arhitekata Split u cilju što kvalitetnijeg provođenja arhitektonsko-urbanističkog natječaja

Grad Trogir i HNK Hajduk održali su u četvrtak novi operativni sastanak na temu izgradnje Hajdukova kampa na gradskom zemljištu u Divuljama. Sastanku su nazočili gradonačelnik Ante Bilić, dogradonačelnik Viktor Novak, predsjednik Gradskog vijeća Ante Piteša, predsjednik uprave Hajduka Lukša Jakobušić te predstojnica ureda predsjednika Hajduka Jelena Mikačić.

Nastavak je to rada na kapitalnom infrastrukturnom projektu za Hajduk, ali i jako važnom projektu za Trogir, koji je inicijalno započet u srpnju suglasnošću Gradskog vijeća Grada Trogira. Ovom prilikom razgovaralo se o nekoliko važnih tema, s prioritetom postupka prebacivanja vlasništva zemljišta s Ministarstva obrane RH na Grad Trogir, zbog čega je održano već nekoliko sastanaka s MORH-om. Gradonačelnik Bilić izvijestio je kako Grad već intenzivno radi na parcelaciji zemljišta i kako se kroz 10-ak dana može očekivati upisivanje u katastar. Također, Grad je već pokrenuo Izmjene i dopune Prostornog plana na Gradskom vijeću, a taj posao može potrajati tri do šest mjeseci

„Ovaj projekt apsolutni je interes i prioritet Grada i učinit ćemo sve da se njegova realizacija maksimalno ubrza. Sretni smo što ovaj projekt ostaje među prioritetima predsjedniku Jakobušiću, kao i s koracima koje smo dogovorili na našem prvom operativnom sastanku. Od potpisa ugovora i sjednice Vijeća zajedno smo u komunikaciji s Ministarstvom obrane i vjerujem da će prijenos vlasništva uskoro biti i formalno završen. Hajdukov kamp je za Trogir važan iz mnogo razloga, prvenstveno zbog nove suvremene sportske infrastrukture kakve nema u ovom dijelu Europe koja će biti na korist našim građanima, a ovisno o finalnom izgledu projekta i dio naše dodatne turističke ponude. Inicijalno smo planirali samostalno graditi stadion, no obnova naše Batarije uz infrastrukturu koju ćemo dobiti kroz ovaj kamp uz Hajduk kao partnera je sa svog aspekta kvalitetnije rješenje. O ponosu mojih sugrađana što će Trogir postati drugi dom Hajduka ne treba ni govoriti. Puno je još posla pred nama, ali plan koji nam je predstavljen djeluje održivo i racionalno“, istaknuo je gradonačelnik Grada Trogira Ante Bilić.

Radno, idejno rješenje za kamp već postoji, ali s obzirom na vrijednost projekta dogovoreno je da se za taj obuhvat napravi arhitektonsko-urbanistički natječaj te će se u najskorijem mogućem roku zajednički stupiti u kontakt s Društvom arhitekata Split s kojim Grad Trogir uspješno surađuje posljednjih nekoliko godina, a u cilju što stručnijeg i kvalitetnijeg provođenja natječaja. Po njegovom završetku i s posloženom financijskom konstrukcijom kreće se prema dozvolama. U tom kontekstu, razgovaralo se i o pitanju financiranja projekta te se razmatraju različite opcije vanjskih izvora financiranja. Projekt je iznimno financijski obuhvatan. Očekuje se da će projektna dokumentacija koštati nekoliko milijuna kuna. U cilju što kvalitetnijeg planiranja i što brže realizacije, i Grad i Klub imenovat će rukovodeće osobe na projektu Kampa koje će se u periodu naredne dvije godine intenzivno baviti izdavanjem dokumentacije i pronalaženjem modela financiranja.

Gradnja kampa planirana je u fazama, a zajednički zaključak Grada i Hajduka je da kamp bude u punom pogonu u naredne četiri godine.

„Bio je ovo radni sastanak s predstavnicima grada Trogira kojima se zahvaljujem na iznimnoj kooperativnosti i konkretnosti. Ne želimo gubiti vrijeme, već biti produktivni. Izgradnja kampa je, uz uspjeh i rezultat prve momčadi te stvaranje pobjedničkog mentaliteta, jedan od najvažnijih projekata mog mandata. Svjestan sam da su za realizaciju projekta četiri godine jako kratko vrijeme, ali plan je da u tom razdoblju kamp bude izgrađen i stavljen u funkciju. Osobno ću sudjelovati u projektu dok se ne imenuje član Uprave koji će, među ostalim, biti prioritetno zadužen za gradnju kampa“, poručio je predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić.