Održana posljednja sjednica ovog saziva Gradskog vijeća u Trogiru: produžene mjere oslobađanja od plaćanja za zakupce poslovnih prostora i javnih površina

Donesen je UPU Žedno čime se omogućava planski razvoj u samom naselju, a usvojen je i plan mreže dječjih vrtića

Održana je danas 32. sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira, ujedno i posljednja u ovom sazivu. Usvojene su sve 23 točke dnevnog reda, među kojima se ističe Odluka o donošenju Urbanističkog plana uređenja naselja Žedno koji je usklađen s izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Grada Trogira, a kojim će se, nakon godina čekanja, omogućiti planski razvoj u samom naselju.

Odlučeno je kako će se mjera oslobađanja od plaćanja zakupnine za korištenje poslovnih prostora u vlasništvu grada Trogira i javnih površina produžiti i to u punom iznosu u razdoblju od 1 do 31. ožujka te za 50 posto u razdoblju od 1.travnja do 30. lipnja ove godine. Odluka se odnosi na zakupce poslovnih prostora kojima je obavljanje djelatnosti obustavljeno odlukama Stožera civilne zaštite RH te udruge koje koriste poslovne prostore i zakupce štekata.

Na vijeću je usvojen i Plan mreže dječjih vrtića na području Grada Trogira u koji su uvršteni novoizgrađeni vrtići „More“ na Balancanama i „Leptirić“ u Planom, a zahvaljujući kojima je sada za svu trogirsku djecu osigurano mjesto u vrtiću i dugoročno su zadovoljene potrebe za kapacitetima. Donošenjem Plana mreže dječjih vrtića, sjedište im je ujedno premješteno s Čiova u vrtić u Planom, što predstavlja važnu informaciju za sve trogirske roditelje.

Predsjednik gradskog vijeća Ante Piteša ovim se putem na kraju sjednice zahvalio svim vijećnicama i vijećnicima na kvalitetnoj suradnji u protekle četiri godine.

– Osjećam potrebu da se kao predsjednik vijeća zahvalim svim vijećnicama i vijećnicima na suradnji u ovom sazivu gradskog vijeća. Bilo je i žustrih rasprava, ali uvijek i sve za dobrobit našeg grada. Zahvaljujem se i izvršnoj vlasti, jer kada se napravi rezime, od materijalnih dobara napravljeno je najviše u zadnjih 30 godina. Ovo je naš grad, grad gdje živimo i radimo, ovdje moramo stvarati, unatoč pandemiji koja se dogodila i koja je prošlu godinu učinila izrazito zahtjevnom za svih nas, posebno za privatni sektor, izjavio je predsjednik Gradskog vijeća Ante Piteša.

Sjednicu gradskog vijeća zaključio je gradonačelnik Ante Bilić koji je naglasio da kako je u ovom sazivu puno napravljeno za Grad Trogir te zahvalio svima.

– Hvala svima na iznimno korektnoj suradnji i konstruktivnosti, posebno na početku kada je trebalo financijski konsolidirati grad i kada smo neke odluke donosili jednoglasno. Zahvaljujem vam na podršci svim projektima, infrastrukturnim i onima kojima smo podignuli kvalitetu življenja u Trogiru. Nismo se uvijek slagali, imali smo različitih mišljenja, ali uvijek s ciljem razvoja Trogira. Zadovoljan sam jer smo podigli transparentnost grada i suradnju s gradskim vijećem na višu razinu. Nadam se i vjerujem da ćemo i dalje surađivati za dobrobit našeg grada, zaključio je Bilić.