Održana Noć muzeja u Trogiru

Tradicionalna manifestacija Noć muzeja, koja je u Hrvatskoj zaživjela prije točno 15 godina, održala se u petak i u trogirskom muzeju.

Grad Trogir se manifestaciji pridružio prije deset godina i od tada su, svaki zadnji petak u siječnju, vrata muzeja otvorena za sve posjetitelje.

Osim Muzeja grada Trogira posjetitelji, njih 339, po prvi put su, u okviru Noći muzeja, imali priliku razgledati Muzej sakralne umjetnosti i katedralu sv. Lovre.

U stručnoj šetnji palačom Garagnin – Fanfogna od kustosica su saznali koje sve priče o Gradu pričaju predmeti izloženi u stalnom postavu Muzeja grada Trogira.

S obzirom na glavnu temu “velike obljetnice hrvatskih muzeja”, a s ciljem aktualizacije tema poput “muzeji kao mjesto susreta” i “odnos muzeja i lokalne zajednice”, u Galeriji Cate Dujšin Ribar održao se prigodan program povezan s velikom, 195. obljetnicom Narodne glazbe Trogir tijekom kojeg su se glazbari prisjetili svojih početaka i lijepih trenutaka provedenih u NGT.

Potom je održan i zabavni program u okviru kojeg se igrala tombola, sudjelovali su svi posjetitelji, a Lana i Ana dobitnice su glavne nagrade.