Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira

Održana je konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Trogira. U predstojećem četverogodišnjem mandatu Vijeće će, sukladno novom Zakonu o lokalnoj samoupravi, brojiti 15 umjesto 17 vijećnika. Devet vijećnika dolazi iz koalicije SDP-HNS-HSU-Laburisti, a to su: Ruža Kovačević Bilić (HNS), Mario Juranović (SDP), Tonći Barada (HSU), Toni Zulim (SDP), Nives Karanušić (SDP), Anka Zelalija (SDP), Luka Rožić (SDP), Vesna Japundžić (SDP) i Ivanka Tomaš (SDP). Trojica novih vijećnika dolaze iz redova HDZ-a, a to su Siniša Stojan, Ivan Tironi i Anto Bilić. S treće, nezavisne kandidacijske liste novi vijećnik bit će Ante Škrobica, s četvrte, također nezavisne liste, u Vijeće je ušao Goran Piteša, a jednog predstavnika u Vijeću imat će MOST, Matea Šćurlu.

Za predsjednika Gradskog vijeća izabran je Toni Zulim (SDP), a prvi potpredsjednik je Goran Piteša. Drugog potpredsjednika trebaju predložiti oporbeni vijećnici te će se on birati na idućoj sjednici.

Izabrana je Mandatno-imunitetska komisija koju čine Nives Karanušić, predsjednica, te članovi Mario Juranović i Anto Bilić.

„Danas smo održali konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća. Izabrani su predsjednik i prvi potpredsjednik kojima čestitam te je formirana stabilna, dvotrećinska većina od 10 vijećnika, uz podršku Gorana Piteše našoj koaliciji. Čestitao bih i svim izabranim vijećnicima i pozvao ih na konstruktivan rad u naredne četiri godine na dobrobit grada. Mislim da smo to već pokazali u protekle četiri godine kada smo podignuli kvalitetu dijaloga u vijeću i kod većine važnih odluka pokazali zajedništvo i suglasnost. Očekujem dobru suradnju i ubuduće“, istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Prva radna sjednica bit će održana do kraja mjeseca.

„Čestitao bih svim vijećnicima na izboru u Gradsko vijeće i istaknuo nadu da ćemo imati konstruktivan rad i u naredne četiri godine. Također, hvala vijećnicima na podršci mom imenovanju za predsjednika Vijeća kao i imenovanju gospodina Piteše za potpredsjednika“, rekao je Toni Zulim.