Odobrena sredstva za biciklističku stazu i terminale s javnim biciklama

Gradu Trogiru odobreno je sufinanciranje za izgradnju i uređenje biciklističke i pješačke staze u duljini od 450 metara i širini 6 metara (4 pješačkog i 2 biciklističkog prometa) na predjelu Lokvica te za postavljane 3 terminala za sustav javnih bicikala (1. na području staze, 2. u Staroj jezgri i 3. na Čiovu), postavljanje 30 stalaka za bicikle od čega 15 električnih i 15 običnih te nabavu 20 bicikli od čega 10 običnih i 10 električnih.

Ukupna vrijednost projekta je 13.600.000 kn, od čega se 3.700.000,00 odnosi na Grad Trogir (2.900.000,00 radovi + 817.000 oprema). Radovi na izgradnji biciklističke staze počet će na proljeće.

Uz Grad Split kao prijavitelj, partneri na projektu su još i Kaštela, Solin, Klis, Podstrana, Dugopolje i Dicmo.

“Uskoro započinjemo s izgradnjom prve prave biciklističke infrastrukture. Na Lokvicama će se urediti prva staza i dobit ćemo tri postaje s javnim biciklama, a paralelno s tim u tijeku je projekt uređenja cijele zone Lokvice – Brigi. Nakon uređenja lučice s lukobranom, slijedi šetnica s rekreacijskim i drugim sadržajima. Što je jednako važno, uspješno koristimo sredstva iz EU fondova. U zadnje tri godine ugovorili smo više od 40 milijuna kuna i pokazali da znamo to raditi. Sada nam je cilj povući sredstva za uređenje Kule Kamerlengo, Parka Garagnin te za sufinanciranje uređenja šetnice od Duhanke do Arbanije”, rekao je gradonačelnik Ante Bilić.