MRK Trogir, ŽRK Trogir i NK Trogir kod gradonačelnika: „Ovo su veliki uspjesi za naš sport, a posebno veseli preko 400 djece koja treniraju“

„Prioritet nam je sportska dvorana na čijoj dokumentaciji već radimo i koja bi trebala biti spremna do kraja godine“, poručio je gradonačelnik

Gradonačelnik Trogira Ante Bilić i dogradonačelnik Viktor Novak u petak su u Salonu grada primili predstavnike triju trogirskih klubova – MRK Trogir, ŽRK Trogir i NK Trogir 1912. Povod prijamu odlični su rezultati za trogirski momčadski sport koje su navedena tri kluba postigla u upravo završenoj klupskoj sezoni. Trogirski rukometaši i rukometašice plasirali su se najviši rang natjecanja, Premijer ligu, a nogometaši su izborili 1. Županijsku ligu nakon devet godina.

„Ovo su veliki uspjesi za trogirski sport. Htjeli smo im iskazati zahvalnost i čestitati igračima, igračicama i sportskim djelatnicima na postignutim rezultatima te im dati poticaj za daljnji rad. Ono nas što posebno veseli su brojke, naime, samo ova tri kluba imaju preko 400 djece koja treniraju i to nam je motiv da im i dalje osiguravamo uvjete. Prioritet nam je sportska dvorana na čijoj dokumentaciji već radimo i koja bi trebala biti spremna do kraja godine. Želim sreću svim klubovima i da se u narednoj sezoni minimalno zadrže u ligama koje su izborili“, rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

Potrebu za dvoranom istaknuo je predsjednik MRK Trogir Goran Piteša.

„Hvala gradu i gradonačelniku na prijemu i podršci. Čestitke i drugim klubovima na njihovim uspjesima. Plan je da ostanemo u Premijer ligi. Što se tiče kvalitete, mislim da to možemo i bez velikih pojačanja. Što se tiče troškova i financija, tu ćemo morati malo više pogurati jer je veći rang natjecanja i time su veći troškovi. Što se tiče infrastrukture, ništa se ne može preko noći, ali nova dvorana je nužna“, rekao je Piteša.

Ostati u Premijer ligi cilj je i trogirskim rukometašicama.

„Sigurno će se morati pošteno oznojiti svatko tko bude igrao protiv nas. Imamo najmlađu ekipu u ligi, ali ne bojimo se nikoga. Znamo da cure mogu i spremit će se još bolje. Imaju veći motiv jer su nakon 12 godina vratile ženski prvoligaški rukomet u Trogir. Mi ćemo ih bodriti, a nadam se da će tribine biti otvorene jer će u tom slučaju sigurno biti podrške. Napokon, Trogir je prepoznat kao rukometni grad i sad se to pokazalo na najbolji način. Prvi put u povijesti je iz istog grada i muški i ženski klub iz jednog sporta ušao u prvu ligu u istoj godini. Nadamo se ostati i postati stabilan prvoligaš, a ove godine ćemo se morati pojačati s 2-3 cure koje ćemo ciljano dovesti da možemo svoj stil igre oplemeniti i poboljšati. Nakon toga imamo odlične mlađe generacije koje dolaze“, rekao je Joško Radić, predsjednik ŽRK Trogir 58.

 Optimističan je i predsjednik NK Trogir 1912 Mario Juranović.

„Nakon devet godina depresije ušli smo u rang više. Prije tri godine kad smo došli kao uprava i dobili odgovornost za vođenje kluba, bilo je tu financijskih dubioza, treniralo je samo 85 djece, a danas smo došli do 210 djece raspoređenih u sedam uzrasnih kategorija. Od ove godine imat ćemo još dvije, a prvi put u povijesti kluba i cure. Što se tiče seniora, trenutno je to prva županijska liga, dalje ćemo vidjeti ovisno o infrastrukturi i svemu. Zadnjih deset godina izgubila se kultura gledanja nogometa, ali nadam se da će to ubrzo opet biti po starom kada je bilo po 1000 ljudi na Batariji“, rekao je Juranović.