Marina Vujčić izabrana za voditeljicu kulturno-edukacijskog centra

Marina Vujčić rođena je Trogirka, dobitnica brojnih književnih nagrada i bivša ravnateljica Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu

Marina Vujčić, istaknuta spisateljica, dramatičarka i urednica, bit će voditeljica kulturnih programa u novom kulturno-edukacijskom centru u Trogiru. Među ukupno četiri prijavljena kandidata na javnom natječaju, Marinu Vujčić potvrdilo je Upravno vijeće Pučkog otvorenog učilišta koje će inače i upravljati novim centrom.

Marina Vujčić rođena je Trogirka, dobitnica brojnih književnih nagrada i bivša ravnateljica Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu koja je za svoja postignuća u području kulture dobila i Osobnu nagradu Grada Trogira koju joj je gradonačelnik Ante Bilić 2020. godine uručio na svečanoj sjednici Gradskog vijeća. Njezino dugogodišnje iskustvo u kazalištima, izdavaštvu i suradnja s brojnim istaknutim umjetnicima na hrvatskoj kulturnoj sceni sasvim sigurno će kulturno-edukacijskom centru i gradu Trogiru priskrbiti niz zanimljivih manifestacija i kulturnih sadržaja.

„Veselim se da sam dobila priliku u svom rodnom gradu i u novouređenoj zgradi Centra realizirati razne kulturne programe i sadržaje. Imam puno ideja i planova – od književnog festivala i predstavljanja pisaca do gostovanja glazbenika i kazališnih predstava te umjetničkih radionica. Naravno, želje treba uskladiti s mogućnostima, ali cilj je da Centar s vremenom postane središte kulturnog života grada, kao i mjesto edukacije djece i mladih za kulturne i umjetničke sadržaje – i to tijekom cijele kalendarske godine, osobito u terminima izvan turističke sezone. Grad Trogir i Pučko otvoreno učilište podržali su moj program i vjerujem da ćemo kvalitetno surađivati u njegovoj realizaciji“, rekla je Marina Vujčić.

Nakon što službeno preuzme funkciju u narednim danima, bit će predstavljen i njen program.

„Vjerujem da smo dobili najbolje moguće rješenje za kreativnog voditelja novog centra. Očekujemo puno, a gospođa Vujčić s obzirom na svoje dugogodišnje iskustvo u kulturi, ali i poznavanje lokalnih prilika, sigurno će znati odgovoriti na potencijal prostora kojim naš grad konačno raspolaže. Trebat će pomiriti ambicije i polivalentnost prostora s realnim potrebama i mogućnostima grada. Moja osobna vizija je kalendar pun događanja za koje očekujemo da budu kvalitetna i da zadovolje potrebe sugrađana svih generacija“, rekao je gradonačelnik Ante Bilić.