Jezična gimnazija od jeseni u Trogiru

Lijepe vijesti za naše mlade sugrađane i njihove roditelje koji uskoro planiraju upis u srednju školu.

– Sa osobitim zadovoljstvom vašim čitateljima mogu prenijeti informaciju da smo upravo dobili suglasnost ministrice Blaženke Divjak za izvođenje programa jezične gimnazije od jeseni u našoj školi te će sukladno navedenom za upise u 1. razred srednje škole 2020./21. učenici moći po prvi put od 1992. godine kada je škola započela s radom osim programa opće gimnazije i programa ekonomist u našoj školi upisati i program jezične gimnazije.

Ovim putem bih želio izraziti zahvalnost gradonačelniku grada Trogira Anti Biliću i pročelniku županijskog ureda za prosvjetu i kulturu Tomislavu Đonliću, koji su prepoznali značaj ovog usmjerenja za naš grad te svojom pisanom suglasnošću podržali našu inicijativu prema ministarstvu kako bi se ishodila dopusnica za izvođenje nastave jezične gimnazije.

O potrebi i značaju pojačanog jezičnog obrazovanja u ovim vremenima koje nudi upravo jezična gimnazija gotovo je bespredmetno i govoriti, tako da sa velikim nestrpljenjem na jesen očekujemo i prvu generaciju” trogirskih jezičara”, poručio je mr.sc. Jakša Geić, ravnatelj trogirske gimnazije i ekonomske škole Ivana Lucića.