I tebe se pita!: Trogirke i Trogirani prijavili 342 prijedloga malih komunalnih investicija

Velik interes i ove godine pokazuje da smo razvili povjerenje i to je ono što najviše veseli“, rekao je gradonačelnik

Završena je prva faza četvrtog izdanja projekta „I tebe se pita!“ kroz koji Grad Trogir uključuje građane u izravno raspolaganje proračunskim novcem. Građani su prijavili ukupno 342 svoja prijedloga malih komunalnih investicija po mjesnim odborima, što je drugi najveći broj do sada (2019. pristiglo je 382). Unatoč tome što je velik dio komunalnih potreba riješen kroz prva tri izdanja projekta te kroz aplikaciju Gradsko oko kroz koju građani prijavljuju nedostatke i oštećenja, interes Trogirki i Trogirana za sudjelovanje u raspodjeli proračuna i dalje je jako velik.

„Ponosni smo i sretni što je broj pristiglih prijedloga veći za gotovo stotinu od lani kada ih je bilo 243. Građani su prepoznali vrijednost projekta i koliko je važno i dobro da se uključe u politički život svoga grada i van izbora svako četiri godine. To je najveći značaj ove naše akcije, a onda naravno i svi mali zahvati po gradu u koje ulažemo i činimo ga ljepšim, a život građana boljim. Zahvaljujem se svima koji su se do sada uključili i podsjećam da nije gotovo i da trebaju doći na tribine i dignuti ruku za svoje ideje. To će biti prilika i da prokomentiramo druge potrebe kao i dosadašnjih godina“, poručio je gradonačelnik Ante Bilić.

U narednim tjednima izvršit će se financijska i tehnička procjena svakog pristiglog prijedloga. Potom će se svi prijedlozi i procjena njihovih troškova predstaviti na tribinama u svakom mjesnom odboru koje će se održati tijekom listopada, prisutni građani moći će glasati za prijedloge koje smatraju prioritetima, a nakon toga prijedlozi s najviše glasova uvrstit će se u proračun za 2022. godinu.

„Do sada smo kroz ovaj projekt realizirali oko stotinu malih komunalnih investicija. Od prometne signalizacije, parka za pse, vježbališta na otvorenom, zaštitnih ograda, sanacije divljih odlagališta… Ono što je malo kasnilo zbog nekih procedura nastojali smo na vrijeme komunicirati građanima i to izravno onima koji su prijavili. Velik interes i ove godine pokazuje da smo razvili povjerenje i to je ono što najviše veseli“, rekao je gradonačelnik.