Gradu Trogiru odobreno novih 2,5 milijuna kuna za unaprjeđenje vrtićke usluge

Organizirat će se produženi boravak u 6 vrtićkih skupina za oko 90 djece, zaposliti 9 novih odgajateljica i 6 pomoćnica, kreirati poseban program ishrane…

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo je projektni prijedlog u okviru Poziva „Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja“ za projekt „Dječji vrtić Trogir – partner obitelji 2“. Radi se o nastavku programa započetog 2018. godine kroz koji su djeci i roditeljima kao i djelatnicima osigurani brojni dodatni sadržaji i usluge.

U sklopu nastavka projekta organizirat će se produženi boravak u 6 vrtićkih skupina za oko 90 djece i sa 4 nova razvijena programa ranog i predškolskog odgoja. Osim zapošljavanja 9 odgajateljica i 6 pomoćnica za rad u produljenom boravku, bit će dodatno angažirani stručnjaci za rad u posebnim programima – logoped, edukacijski rehabilitator i kineziolog za sportski program. Osim sportskog, razvit će se informatički program, ekološki program i program ranog učenja stranog jezika. Dodatno, u produljenom boravku kreirat će se i poseban program zdrave ishrane za koji će se educirat novozaposlena kuharica i izraditi priručnik za djecu i roditelje.

Provođenjem posebnih programa i dodatnim edukacijama za odgajatelje i stručne djelatnike značajno će se podignuti kvaliteta ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Trogiru i osuvremeniti pristup vrtiću kao ne samo „čuvalištu“, već i kao poželjnom mjestu za boravak djece.

„Ponosan sam na činjenicu da smo u posljednjih 4-5 godina iz EU fondova povukli preko 10 milijuna kuna samo za socijalne projekte. S ovim sredstvima koje smo upravo osigurali, iznos koji smo u navedenom periodu namijenili za vrtiće ide preko 20 milijuna kuna. Napravili smo dva nova objekta, osigurali mjesto za svako dijete, značajno podignuli standard usluge. Mislim da je to jedna od najvažnijih pronatalitetnih politika i svakako i dalje planiramo koristiti sva dostupna vanjska sredstva financiranja“, istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Trajanje projekta je 20 mjeseci, a odobren je bespovratni iznos od 2.540.194,15 kuna, odnosno stopostotno financiranje.