Gradsko vijeće Trogira: osigurani preduvjeti za gradnju nove sportske dvorane

Usvojena je i odluka o načinu prikupljanja komunalnog otpada za vlasnike apartmana kojom će dio godine plaćati po uvjetima za kućanstva

Održana je 12. sjednica trogirskog gradskog vijeća. Većina točaka dnevnog reda bila je tehničke prirode, a jedna strateška i najvažnija je ona o sklapanju sudske nagodbe s poljoprivrednom zadrugom Obnova za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na predjelu Krbana, sjeverozapadno od novog rotora, gdje se planira graditi nova sportska dvorana. Usvajanjem ove odluke ostvareni su preduvjeti da se krene u realizaciju tog važnog projekta.

„Rekao bih da je ovo povijesni dan za Trogir. Nakon godinu dana pregovora uspjeli smo doći do te lokacije koju smo smatrali adekvatnom za izgradnju bitnog objekta kao što je sportska dvorana. Naši sportaši je zaslužuju. Zadnja dvorana napravljena je 1979. godine i vrijeme je za ovaj velik iskorak za trogirski sport. Nadam se da ćemo ideju provesti u djelo, a tijekom 2023. očekujem da ćemo izraditi projektnu dokumentaciju za koju smo predvidjeli sredstva u proračunu“, istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

Što se proračuna tiče, izvijestio je kako od 1. siječnja kreće nova faza transparentnosti gradskih financija. Nakon što je prije dvije godine implementiran otvoreni proračun, aplikacija kroz koju je prikazan do četvrte razine, sada će građani moći vidjeti sve gradske račune kroz jednostavnu aplikaciju na službenom webu grada.

Usvojena je i odluka o načinu prikupljanja komunalnog otpada za vlasnike apartmana kojom im se regulira status, tako da će dio godine plaćati po uvjetima za kućanstva, a drugi dio kao privredni subjekti.

„Važno za izdvojiti je i to da je Grad potpisao ugovor o projektiranju rekonstrukcije ulice Tina Ujevića, gdje je najveći problem oborinska odvodnja. U idućem proračunu za to je predviđeno milijun kuna. Čim dokumentacija bude spremna, u drugoj polovici godine, započeli bi radovi“, rekao je gradonačelnik.

Među ostalim, još je usvojen i novi pravilnik o jednostavnoj nabavi, odluka o nastavku uređenja prostora PŠU Brigi te o predaji deponija na upravljanje Trogir Holdingu.

„Bile su to uglavnom tehničke točke i drago mi je da smo uspjeli održati još jednu radnu sjednicu između Božića i Nove godine, da ne gubimo vrijeme i da što prije realiziramo što smo planirali. Rasprave su sve konstruktivnije, tako je bilo i danas i zato pohvala vijećnicima“, zaključio je gradonačelnik.