Daljnje proširenje kanalizacijske mreže

Unatoč lošim vremenskim prilikama gradonačelnik Trogira Ante Bilić s direktoricom tvrtke EKO Kaštelanski zaljev Tinom Runjić Ćuk obišao je 7 milijuna kuna + PDV vrijedne radove na kanalizacijskom sustavu. Radovi su započeli početkom svibnja i bit će gotovi u prosincu.

-Radovi se odvijaju na predjelu Cocine Drage, Ulica Put sv. Ante. Riječ je o dva kilometra nove kanalizacije, otprilike 110 novih priključaka za 500-tinjak stanovnika. Projekt se financira isključivo sredstvima EKO projekta. Nakon što su već odrađeni radovi u ulici Put Salduna na Čiovu i na Riboli – Travarica, napokon je došao na red na ovaj predio grada. Zaštita okoliša nam je jako važna tako da je, nakon sanacije deponija i reciklažnog dvorišta, izgradnja kanalizacijske mreže logičan nastavak. Važno je napomenuti da će se ovdje rekonstruirati i vodoopskrbna mreža u duljini od 100 do 200 kilometara, kazao je trogirski gradonačelnik Ante Bilić.

-Radovi napreduju sukladno predviđenoj dinamici. Uz snažnu mehanizaciju našeg izvođača, sve se odvija po tehničkim uvjetima. VIK je investitor, a suradnja s Gradom Trogirom je odlična, izjavila je direktorica EKO Kaštelanski zaljev Tina Runjić Ćuk.