Dajte glas za Trogir: „I tebe se pita!“ među najboljim svjetskim praksama participativne demokracije!

Glasati možete do 31. svibnja, a s Trogirom su u konkurenciji gradovi poput Buenos Airesa, Istanbula, Montreala, Milana…

Projekt participativnog budžetiranja „I tebe se pita!“ koji Grad Trogir provodi posljednje tri godine ušao je u uži izbor za svjetsko priznanje za najbolje projekte participativne demokracije, u organizaciji Međunarodnog opservatorija za participativnu demokraciju (IOPD). IPOD vrednovao je i potvrdio projekt “I tebe se pita!” kao relevantan po svim kriterijima te ga uvrstio među dobre inovativne primjere drugim gradovima u razvoju participativne demokracije u cijelom svijetu.

Sa svojim projektom „I tebe se pita!“, Trogir se svrstao među gradove poput Buenos Airesa, Istanbula, Rio de Janeira, Milana, Bruxellesa, Kazana, Guadalajare, Montreala…, u konkurenciji od oko 50 projekata.

Trenutno je u tijeku faza ocjenjivanja projekata nakon čega će projekti koji sada dobiju najviše glasova biti ocijenjeni od stručnog žirija te će biti proglašeni najbolji. Za ulazak u svojevrsno finale u koje će ući 20 projekata, potrebno je do 31. svibnja prikupiti što više glasova, a svi koji Trogiru žele dati podršku, mogu je iskazati klikom na narančastu ikonu SUPPORT preko ovog linka. Prethodno je potrebno obaviti jednostavnu registraciju.

„Lijepo se naći u ovom društvu i biti u konkurenciji za svjetsko priznanje, ali ništa to ne bi bilo moguće da nije bilo građana koji su sudjelovali svojim prijedlozima, dolascima na tribine, glasovima. Nakon 3 godine projekta, imamo 4,5 milijuna investicija u 100-tinjak malih komunalnih projekata, 1000 građana koji su sudjelovali i ljepši grad. To je nama dovoljno priznanje, ali isto ću pozvati građane da odvoje par minuta vremena i daju glas za još jednu našu zajedničku pobjedu“, poručio je novi-stari gradonačelnik Ante Bilić.