Apel dalmatinskih udruga za pomoć KBC-u Split: “ZAJEDNO SMO JAČI OD KORONE”

Dalmatinske udruge su još jednom pokazale kako solidarnost nema granica. Naime, organizirale su se u apelu „Zajedno smo jači od korone” koji se odnosi na prikupljanje sredstava kako bi pomogli KBC-u Split da pribavi potrebnu opremu za borbu protiv koronavirusa.

-Solidarnost nema granica!Tako bi trebalo biti uvijek, ali osobito je tako u slučaju koronavirusa koji ne razlikuje spol, boju kože, etničku pripadnost, socijalni položaj i porijeklo. I upravo se tu rodila ideja nekih od dalmatinskih udruga na zajedničko djelovanje kako bi se prikupila sredstva te kako bi na taj način omogućili KBC-u Split da pribavi opremu potrebnu za borbu protiv COVID-19. Ovo je naša domovina, volimo je kao i do sada i želimo njenim građanima sve najbolje. U ovaj apel smo se uključili zajedno, ne gledajući na ideologiju, uvjerenja, predrasude već s namjerom da pokažemo kako smo i jesmo najjači kad je najteže!

U ovom apelu obraćamo se svima vama, svim fizičkim i pravnim osobama, svim ljudima dobre volje! Srce nam se steže od tuge i boli, kao vjerujemo i svima Vama zbog onoga što se događa posljednjih mjeseci. Zato smatramo našom moralnom i civilnom dužnošću sve Vas pozvati da stanemo rame uz rame jer naše su duše vezane za ovo tlo i ovaj povjetarac.

Obraćamo se tebi majko, tebi oče, tebi sestro, tebi brate, tebi poduzetniče (i nije nam lako jer znamo da u ovoj situaciji svaki pojedinac proživljava svoju osobnu dramu), da svatko od Vas ukoliko je u mogućnosti donira određenu pomoć na račun KBC-a Split. Nije bitno koliko je, važno da je od srca! Nitko od nas nije siguran da u narednom razdoblju pribavljena oprema neće trebati za spašavanje upravo našeg života ili života naših bližnjih, poručuju organizatori.

Za fizičke osobe:

Državni proračun

IBAN: HR12 1001 0051 8630 00160

Poziv na broj: HR65 7595-019-26418-010

Opis: Donacija za KBC SPLIT_COVID-19

Za pravne osobe:

Državni proračun

IBAN: HR12 1001 0051 8630 00160

Poziv na broj: HR65 7595-035-26418-010

Opis: Donacija za KBC SPLIT_COVID_19

Potpisnici apela su: Hrvatska udruga Benedikt, Zajednica Pape Ivana XXIII, Studentski katolički centar Split – SKAC_ST, Liga za prevenciju ovisnosti, Društvo Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu, Udruga HELP, Udruga “MI” – Split, Udruga San Patrignano, Udruga apstinenata za pomoć pri resocijalizaciji Porat, Udruga Mentor, Comunita Mondo Nuovo, Humanitarna organizacija “Zajednica Susret”, Udruga MoSt, Udruga Domine, Udruga ANST 1700, Županijska udruga slijepih Split, Hrvatsko društvo za bolesti jetre “Hepatos”, Udruga nezaposlenih Splitsko-dalmatinske županije i Udruga za palijativnu skrb Split.