Gradonačelnik
Ante Bilić

Ante Bilić je postao gradonačelnik Grada Trogira 2017. godine. Rođen 1980. godine, Bilić je diplomirani inžinjer građevinarstva. Do izbora je radio u Agenciji EKO Kaštelanski zaljev kao voditelj projekta proširenja kanalizacijske i vodoopskrbne mreže aglomeracije Kaštela Trogir. Oženjen je, otac dvoje djece.

Pozdravno pismo

Drage Trogirke i Trogirani, 

Vjerujem da se svi slažemo da je privilegij živjeti u Trogiru. Naša povijest, baština, umjetnost, zemljopisna pozicija, mikroklima, prirodno bogatstvo, otoci, ali prvenstveno ljudi koji tu žive, čine Trogir posebno lijepim mjestom za život – dovoljno velikim da ima sve potrebno ugodnu svakodnevicu, dovoljno malim da je lišen buke i vreve velikih gradova.

Sve nabrojeno razlog je da još više čuvamo i brinemo za grad u kojem živimo. Odgovornost je to svih nas, ali prvenstveno mojih suradnika i mene. 

Svaki dan nastojimo donositi kvalitetne i promišljene odluke kojima Trogir želimo učiniti najpoželjnijim malim gradom na obali. 

Od lipnja 2017. pokrenuli smo i realizirali desetke manjih i većih projekata kojima smo nastojali podignuti kvalitetu života i standard građana. Tu su oni vidljivi, poput novog trga ispred ribarnice, novog nogometnog igrališta, novih vrtića i dječjih igrališta, kilometara asfalta, boljih komunalnih usluga pa do onih koji nisu oku vidljivi, ali se itekako osjete, kao što je smanjenje cijena vrtića, povećanje božićnica, uskrsnica, stipendija ili saniranje 40 milijuna kuna gradskih dugova.

Gradskim novcem dugo se raspolagalo neodgovorno, ali vjerujem da smo pokazali da Trogir može i mora bolje. Postavili smo neke nove standarde koji su do prije nekoliko godina izgledali nezamislivo. Kroz projekt „I tebe se pita!“ dali smo građanima da sami odlučuju na što će se trošiti proračun, napravili smo vodič kroz proračun, dobili peticu za transparentnost, ali na tome ne stajemo. Krećemo u razvijanje Smart city strategije, obnovu kina, uređenje parka Garagnin…

Imamo posla ne za još ne tri, nego za deset godina, ali ono čime svi možemo biti zadovoljni je da je Trogir danas bolje, ljepše i ugodnije mjesto za život.

Radimo na tome i dalje, posvećeno, savjesno i odgovorno.

Uvijek mi se možete javiti pitanjem, prijedlogom, ali i konstruktivnom kritikom ili kroz ovaj obrazac ili putem moje Facebook stranice.

S poštovanjem,

gradonačelnik Ante Bilić