II. TROGIRSKA INTRADA 2014

Intrada2014Slika

 

Grad Trogir u suradnji s Turističkom zajednicom grada Trogira i ove godine organizira jesensku sajamsku manifestaciju TROGIRSKA INTRADA 2014, koja će se održati u Trogiru od 26.-28. rujna 2014. godine.
Nakon uspješno organiziranih i izvrsno posjećenih predsezonskih sajmova, u nastojanju da i u postsezonskom razdoblju obogatimo ponudu Grada Trogira, te omogućimo kako izlagačima, tako i posjetiteljima upoznavanje s bogatom ponudom hrvatskih, a napose dalmatinskih tradicionalnih i autohtonih proizvoda, u Trogiru će se po drugi puta organizirati sajam plodova jeseni TROGIRSKA INTRADA 2014".

U sajamskom dijelu manifestacije, s ciljem što boljeg upoznavanja tradicionalne i autohtone ponude cijele Hrvatske a napose Dalmacije, predstaviti će nam se:

  • proizvođači ekološki uzgojene zdrave hrane, vina, pčelarskih proizvoda, maslinovog ulja, ljekovitih preparata i drugih raznovrsnih proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG-ova),
  • obrtnici koji se bave očuvanjem starih zanata kao i proizvođači tradicionalnih rukotvorina
  • obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG-ovi) sa svojom bogatom agroturističkom ponudom, napose ponudom ruralnog turizma regije.

Programskim dijelom manifestacije nastojati ćemo predstaviti narodne običaje te tradicijske plesove i glazbu valorizirajući iste kao dijelove nematerijalne kulturne baštine, dok će se kroz stručna predavanja razmijeniti iskustava u segmentu razvoja proizvodnje autohtonih proizvoda i usluga kao vrlo važnog segmenta malog i srednjeg poduzetništva.

Trogirska intarda dobila je ime po riječi koja znači urod, plodove mukotrpnog rada težaka, rezultate cjelogodišnjeg rada na zemlji ....Intrada znači i rezultat strpljenja obrtnika, krunu rada vrijednih ruku, ali i priznanje u radu na promociji nematerijalne baštine.....
Ovogodišnja Trogirska intrada neka bude bogata ponudom i neka otvori vrata očuvanju izvornih vrijednosti i bogate tradicijske ponude ovog kraja, neka istakne bogatstvo materijalne i nematerijalne kulturne baštine te njenu upotrebu u našem svakodnevnom životu, te neka stvori preduvjete da ista preraste u tradicionalnu jesensku manifestaciju Grada Trogira s ciljem očuvanja lokalnih identiteta u današnjim uvjetima sve veće globalizacije.

 

Prijavnica za izlagače (PDF)

Prijavnica za izlagače (DOC)

 

Dodatne informacije