NOVO: ZA NAPUŠTANJE MJESTA PREBIVALIŠTA ISKLJUČIVO E-PROPUSNICE

Donosimo upute kako prema novim uputama nacionalnog stožera za civilnu zaštitu možete doći do propusnica za napuštanje mjesta prebivališta ili stalnog boravka

Od jučer, 1. travnja 2020., na snazi je nova Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta te se izdaju isključivo digitalne e-Propusnice koje u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice (one vrijede do nedjelje 5. travnja).

ePropusnice izdaju:

  • Poslodavci – zaposlenicima

  • Liječnik obiteljske medicine – pacijentima

  • Stožer CZ – građanima (putovanje iz vitalnih obiteljskih razloga, pružanja skrbi djeci i starijima ili kupnje hrane i ostalih potrepština)

Pokretanje aplikacije ePropusnice za građane:

Korak 1.: U Internet pregledniku upisati: https://epropusnice.gov.hr/

Korak 2.: Omogućiti i potvrditi autentifikaciju NIAS sustavu (sustav za elektronički pristup digitalnim uslugama) za pristup osobnim podacima

Korak 3.: S liste prihvatljivih vjerodajnica odabrati onu sa kojom želite pristupiti aplikaciji  (korištenjem sustava eGrađanin ili vjerodajnicama aplikacije poslovne banke (ovo naglasiti jer ne mora neko imat eGrađanin već samo pristup Internet / mobilnog bankarstva)

Korak 4.: Upisati potrebne podatke ovisno sa kojom vjerodajnicom pristupate

Korak 5.: Nakon potvrde upisanih podataka uspješno ste prijavljeni u aplikaciju

Predaja zahtjeva za izdavanjem e-Propusnice prema:

  • Poslodavcu

  • Izabranom liječniku obiteljske medicine

  • Nadležnom stožeru civilne zaštite

Za ispunjavanje zahtjeva potrebni će biti podaci: ime i prezime, OIB, adresa, razlog zahtjeva te period za koji se traži (maksimalno 14 dana).

PDF datoteke e-Propusnica bit će dostupne građanima u sustavu „e-Propusnice”, bit će dostavljene u privitku e-mail poruke, i/ili će biti dostupne u osobnom korisničkim pretincu (OKP) sustava „e-Građani”

MOLIMO ZA STRPLJENJE S OBZIROM DA JE SUSTAV PUŠTEN U RAD JUTROS TE JE JAKO OPTEREĆEN, A ZAPRIMAMO VELIKI BROJ ZAHTJEVA.

Dežurni broj telefona Stožera CZ Trogir je i dalje 021/800-430 i mail  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Dodatne informacije