6. SAJAM DOBROTE: Grad Trogir ugostio domove iz cijele Dalmacije

U Gradskoj loži je 14. lipnja održan 6. po redu "Sajam dobrote" u organizaciji trogirskog Doma za psihički bolesne odrasle osobe.

1

Već tradicionalnu humanitarno-prodajnu izložbu prigodnim je govorom otvorio gradonačelnik Ante Stipčić , ponosan što su Grad Trogir i Dom na Čiovu domaćini još jedne humanitarne manifestacije čiji je cilj pomoći najpotrebnijima.

Drago mi je što je odaziv sudionika sajma svaku godinu sve veći, što je znak velike humanosti naših ljudi. Mi smo zdravi hvala Bogu, zato pomognimo onima koji nažalost to nisu, kazao je gradonačelnik, pozvavši sve sugrađane da svojim skromnim prilogom pomognu štićenicima Doma na Čiovu.

Uz dekana Trogirskog dekanata don Pavu Piplicu , nazočnima se obratila Helena Bandalović, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Splitsko-dalmatinske županije koja je naglasila kako će Županija nadalje činiti sve kako bi osigurala što kvalitetniju skrb štićenika Doma na Čiovu, dok se ravnatelj Doma dr. Mladen Pavić zahvalio Gradu Trogiru i svim sugrađanima koji su još jednom pokazali da imaju veliko srce.

Inače svoje je radove predstavilo deset ustanova i udruga: Dom za odrasle osobe Zemunik, Dom za odrasle osobe Sv.Frane iz Zadra, Centar za rehabilitaciju Mir- Rudine, Dom za psihički bolesne odrasle osobe Blato na Korčuli, Udruga tjelesnih invalida TOMS, Udruga Latica s Drvenika Velog, Splitska Udruga za inkluziju "Lastavice", Centar za rehabilitaciju " Roman obitelj " - Skradin, Maslina -podružnica Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac, te domaćin, Dom za psihički bolesne odrasle osobe na Čiovu.

Bila je to prigoda da brojni Trogirani i turisti razgledaju i kupe razne suvenire, vezove , slike, sapune, nošnje, kao i autohtone proizvode, od maslinovog ulja, džema, rogača lavande do badema…

Radovi izrađeni u okviru radne terapije prodavali su se po simboličnim cijenama, a kako su kazali sudionici , već sada se vesele ponovnom zajedničkom druženju na idućem Sajmu dobrote, u UNESCO-vom ljepotanu.

 

 2  3  4  5
 6  7  8  9

Dodatne informacije