50 za 50

 mgt50za50

vrijeme održavanja: 22. svibnja - 10. srpnja 2013.

 naziv: 50 za 50

 organizator projekta: Muzej grada Trogira

 

Muzej grada Trogira 10. srpnja 2013. obilježava pedesetu godišnjicu osnutka. Tom je prigodom, 50 dana prije službenog rođendana - 22. svibnja 2013. započet novi (rođendanski) projekt Muzeja pod nazivom „50 ZA 50“.

 

Ovim projektom Muzeju je cilj zainteresirati sve dobne skupine za rad Muzeja, upoznati ih sa muzejskom strukom i potaknuti na aktivno sudjelovanje u muzejskim radionicama i različitim događajima koji se održavaju u Muzeju.

 

U skladu s navedenim ciljevima, zainteresirani i manje zainteresirani korisnici moći će s bloga muzejgradatrogira.blogspot.com preuzeti različite sadržaje za djecu, naći će se tu i jedna kriminalistička (!) priča s radnjom smještenom u Muzej grada Trogira, ali i mnoge stvarne životne priče iz povijesti trogirske svakodnevice kojih se starije generacije sigurno još uvijek s radošću sjećaju. Otvorit ćemo nekoliko izložbi, objavit ćemo zanimljive stare fotografije i razglednice Trogira, počastiti vas kolačima, podijeliti sa vama tradicionalne trogirske recepte...

 

Želimo svoju polovinu stoljeća proslaviti u društvu svih dobrih prijatelja, a sigurni smo da se u svakom od naših sugrađana i posjetitelja krije zainteresiranost za prošlost Trogira koju čuva Muzej, a tko zna... možda u nekim redcima ili na nekim fotografijama prepoznate svoje pretke, što bi nam bilo izuzetno drago.

 

 Da previše ne otkrivamo, jer želimo prirediti 50 muzejskih rođendanskih iznenađenja, sljedećih 50 dana pratite nas na blogu muzejgradatrogira.blogspot.com, na službenoj facebook stranici Muzeja grada Trogira(https://www.facebook.com/pages/Muzej-grada-Trogira/281441038576135?ref=hl), a povremeno i na valovima Gradskog radija Trogir (95,6 MhZ).

 

Radujemo se našem 50-odnevnom aktivnom druženju - ne samo virtualnom nego i realnom!

Dodatne informacije