Udruga TOMS: Održana edukacija pod nazivom „Kako Trogir učiniti dostupnim osobama i turistima s invaliditetom?“

1106 Edukacija-TOMS

Edukacija pod nazivom „Kako Trogir učiniti dostupnim osobama i turistima s invaliditetom?" koju je organizirala Udruga tjelesnih invalida TOMS u suradnji s profesorima i studentima Ekonomskog fakulteta u Splitu održala se u ponedjeljak, T.C. Marisi.

Nositelj projekta „Centar za društveno korisno učenje", u sklopu kojeg se provela edukacija, je Klub mladih Split, a provodi se u partnerstvu s Ekonomskim fakultetom Sveučilišta u Splitu, Udrugom MoSt, Udrugom Naša dica, Udrugom Srce i Udrugom tjelesnih invalida TOMS.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH, a provodi se prema konceptu društveno korisnog učenja.

Osim što se mladima kroz ovakve projekte daje mogućnost aktivnog sudjelovanja u rješavanju društvenih problema povezuje ih se s ostalim relevantnim dionicima u zajednici koji im mogu pružiti dodatna znanja i vještine.

S obzirom da u Europi postotak osoba s invaliditetom u ukupnoj populaciji iznosi 20%, ovo tržište predstavlja izvrsnu priliku za iznajmljivače i ugostitelje.

Razvoj ove vrste turizma, koja je u Hrvatskoj nedovoljno razvijena, predstavlja potencijal za produljenje turističke sezone, istaknuli su studenti.

Dodatne informacije