„Moš ča oš“ i Sajam mogućnosti uz akrobacije Krila Oluje

0110 MosCaOs

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Krila Oluje" iznenadila okupljene na trogirskoj rivi. Nagrađen je najpolicajac Trogira, a ta nagrada pripala je Zoranu Ljubiću. Gradonačelnik Ante Bilić uručio mu je zahvalnicu i prigodni poklon te s načelnikom PP Trogir Markom Doljaninom uputio čestitke svim policajcima za Dan policije.

Projekt OŠ Petar Berislavić „Moš ča oš" i ovu je godinu realiziran s velikim uspjehom u trajanju od dva dana, na području Trogira i Okruga Gornjeg.

Dvadeset i sedam izlagača, predstavnika udruga, klubova i društava prezentirali su 27. i 28. rujna učenicima, njihovim roditeljima, nastavnicima i svim zainteresiranim građanima svoje aktivnosti.

Projekt, čije su koordinatorice učiteljica Sandra Mrčela, profesorica Nives Anđelić te pedagoginjaĐina Županović, osmišljen je s ciljem informiranja djece, mladih i njihovih roditelja o mogućnostima uključivanja u razne sportske, volonterske i kulturno-umjetničke udruge i organizacije na području Trogira i šire.

Istovremeno je održan i Sajam mogućnosti povodom blagdan Sv. Mihovila - zaštitnika policije koji se obilježava 29. rujna. Organiziran je u sklopu preventivnog programa „Zajedno više možemo" kojeg je u Trogiru organizirala PP Trogir u suradnji s Gradom Trogirom i OŠ Petar Berislavić.

Uz prigodni kulturno-zabavni program i podršku ravnateljice OŠ Petar Berislavić Edite Bratinčević, najveći interes djeca su iskazala za prezentiranu policijsku opremu i vještine kao i za vatrogasna vozila, a zanimalo ih je i kako postati član nekog sportskog kluba ili kulturnog društva čime bi kvalitetno ispunili svoje slobodno vrijeme.

Osim informiranja o kvalitetnijem provođenju slobodnog vremena , mladi su dobili potrebne informacije vezane za buduće školovanje jer su se prezentirale srednje škole iz Trogira i Kaštela. Zainteresiranima su se predstavila i vatrogasna društva, policijske postrojbe, MORH, športski klubovi, Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Krila Oluje" , škole stranih jezika, Segetske mažoretkinje, Kud Kvadrilja, Konjički klub, Udruga Toms i mnogi drugi. U okviru sajma dodatno se prikazala prezentacija policijske opreme i vještina, a uz djelatnike Odjela prevencije nazočili su policijski službenici te kontakt policajci, a građani su se mogli pobliže upoznati s izgledom policijskih vozila i plovila te vidjeti što zna i može službeni policijski pas.

-Iznenađenje je ove godine bio simulator letenja migova koji se mogao isprobati, a Krila Oluje oduševila su sve prisutne. Ovim putem želim zahvaliti Gradu Trogiru, PU splitsko-dalmatinskoj, PP Trogir na suradnji te svim sudionicima u ovom projektu, rekla je ravnateljica OŠ Petar Berislavić Edita Bratinčević, čestitavši svim policijskim službenicima Dan policije.

Ovom prigodom nagrađen je najpolicajac Trogira, a ta nagrada pripala je Zoranu Ljubiću koji punih 27 godina marljivo i vrijedno djeluje pri PP Trogir. Gradonačelnik Ante Bilić uručio mu je zahvalnicu i prigodni poklon te s načelnikom PP Trogir Markom Doljaninom uputio čestitke svim policajcima za njihov dan - Dan policije.

Fotogalerija na linku 

Dodatne informacije