Obilježen Dan antifašističke borbe

20180623 DanAntifasistickeBorbe

Povodom Dana antifašističke borbe delegacija Grada Trogira predvođena gradonačelnikom Antom Bilićem i članovi Udruge antifašističkih boraca i antifašista Trogir te Gradskog odbora SDP-a i HNS-a, položili su vijence i zapalili svijeće na spomen-kosturnici palim borcima NOB-a na Gradskom groblju.
- Antifašistička borba velikim je slovima upisana i u povijest Trogira čiji su stanovnici zdušno i hrabro branili temeljne ljudske i civilizacijske vrijednosti te nam ih ostavili u naslijeđe. Svi oni u borbi protiv fašističkog režima utkali su svoje živote u civilizacijske vrijednosti koje danas uživamo, kao što su sloboda, jednakost i ljudska prava. Njihova žrtva ostat će zauvijek upamćena, rekao je gradonačelnik Bilić.
U ime Udruge antifašističkih boraca i antifašista prisutnima se obratio predsjednik Drago Mindoljević, a don Dražen Balić izmolio je odrješenje za sve poginule.
Vijenci su položeni i na spomen ploči kod sjevernih gradskih vrata i u kuli Kamerlengo, a dan ranije u Mjesnim odborima Plano, Drvenik Veliki i Mali, Arbanija i Žedno te Općinama Okrug i Marina.
Foto: Grad Trogir (Dino Čaljkušić)
Fotogalerija na linku

Dodatne informacije