Predsjednica uručila Povelju Republike Hrvatske Klapi Trogir, a Redom hrvatskog pletera odlikovan Ivan Vukman-Učo

DSC 5157

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u prigodi Dana državnosti odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz područja društvenih i humanističkih djelatnosti.

„Priznanja koja vam se danas dodjeljuju obuhvaćaju izniman doprinos koji ste svojim životom i radom, a posebno svojim osobnim angažmanom na promicanju humanosti i društvenih vrijednosti, dali na više područja našeg javnog života: u gospodarstvu, znanosti, kulturi i umjetnostima, u promicanju prava hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, u zdravstvu, sportu i turizmu, u očuvanju nacionalnog identiteta hrvatskog iseljeništva, u vatrogastvu, zaštiti i spašavanju", kazala je između ostaloga Predsjednica.

Povelja Republike Hrvatske, za osobiti doprinos u promicanju dalmatinske klapske pjesme tijekom iznimno uspješnog dugogodišnjeg kontinuiranog djelovanja, a osobito zbog besprijekornog glazbenog izričaja i umjetničke sugestivnosti u izvođenju pjesama, te promociji klapskog pjevanja u Republici Hrvatskoj, dodijeljena je Klapi Trogir.

Redom hrvatskog pletera, za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana, Ivan Vukman -Učo.

Foto: Predsjednica.hr

predsjednica odlikovanja12-180618

Dodatne informacije