Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja brojnim aktivnostima obilježen u SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin

0103 BorbaProtivVrsnjackogNasilja

Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja poznat kao Dan ružičastih majica obilježen je u srijedu u školama diljem Lijepe naše pa tako i u SSŠ Blaž Jurjev Trogiranin.

Uz podršku ravnateljice Karmen Sinanović, psihologinje Marije Bilić i profesora, učenici su izradili edukativne plakate i letke, nabavili ružičaste majice koje su, kao znak borbe protiv vršnjačkog nasilja, tog dana nosili na sebi, a ujedno su u školskoj kuhinji pripremili fritule i kroštule.

Sve su to prezentirali na štandu u školi, a iste aktivnosti trebali su provesti u utorak i srijedu ispred ribarnice, ali zbog loših vremenskih uvjeta provest će ih uskoro, o čemu će na vrijeme obavijestiti sugrađane.

Profesorica Ana Coce Novak i psihologinja Marija Bilić educirali su dio učenika drugih, trećih i četvrtih razreda za provođenje radionica o vršnjačkom nasilju na kojima će oni svoje kolege upoznati s vrstama nasilja i načinima borbe protiv istog. Na ovaj način učenici su postali mladi edukatori.

Inače, učenici su i autori kratkog filma o vršnjačkom nasiju koji se cijeli dan prikazivao u školi.

Podsjetimo, vršnjačko nasilje je isticanje moći agresijom, a Dan ružičastih majica međunarodni je program i dio je programa prevencije vršnjačkog nasilja kojeg provodi Centar za edukaciju i prevenciju nasilja

Fotogalerija

Dodatne informacije