Održana 8. sjednica GV Trogir: Radovi na pristupnim cestama za novi most idu i brže od planiranog

AnteBiliciViktorNovakGradonačelnik Bilić najavio je skoro donošenje pravilnika za javno-prometne površine, kao i osvjetljavanje pješačkih prijelaza kod osnovne i srednje škole

Osma sjednica Gradskog vijeća Trogir održana je u ponedjeljak, uz prisutnost svih 17 vijećnika. Odgovarajući na pitanja na aktualnom satu, gradonačelnik Ante Bilić najavio je nekoliko skorih aktivnosti vezanih za javne površine, među ostalim i da će se u narednim danima donijeti pravilnik kojim će se regulirati površina štekata u staroj gradskoj jezgri te reklame raznih objekata koje do sada nisu bile propisno smještene. Kroz sljedeća dva tjedna, osvijetlit će se pješački prijelazi kod srednje i osnovne škole, a unatoč izvjesnim vlasničko-imovinskim problemima, nastojat će se osvijetliti i onaj na Ulici Kneza Trpimira.

GradskoVijeceTrogirNajavljeno je i kako se planira izmještanje taksi stajališta s postojeće lokacije te kako bi se u tom slučaju rampa na ulazu na parking Fortin pomaknula 30-ak metara te kako bi se tu oslobodio prostor za taksi vozila, ali i za dostavna vozila za staru jezgru.

Jedno od pitanja vijećnika ticalo se i dinamike radova na novom mostu.

- Prije nekoliko dana imali smo sastanak s predstavnicima Hrvatskih cesta na kojem su nam iznijeli da radovi na pristupnim cestama idu i brže od planiranog. U ožujku će se realizirati montaža metalne konstrukcije mosta, potom slijede dva mjeseca finalizacije radova na samom mostu, a do početka srpnja, kako je i najavljeno, most bi u potpunosti trebao biti dovršen - istaknuo je gradonačelnik Bilić.

Najavio je i kako će se gradska tržnica sanirati u sklopu projekta uređenja dionice od Solina do autobusnog kolodvora, kako je novac za urbanistički natječaj već predviđen u proračunu te napomenuo GradskoVijeceTrogir 2kako je to opsežna investicija koja zahtjeva dulji vremenski rok. Rokovi za izgradnju vrtića na predjelu Brigi, izvijestio je gradonačelnik, poštuju se, a ugovorom je dogovoreno kako će Crkva, koja je i vlasnik zemljišta, napraviti grube radove i postaviti prozore dok je Grad preuzeo fine radove te uređenje pristupne ceste.

Na vijećničko pitanje o projektima u Mastrinci u 2018. godini, gradonačelnik Bilić rekao je kako je to izgradnja dječjeg igrališta, dovršetak kanalizacijske mreže, izrada dokumentacije za projekt uređenja plaže i obalnog pojasa te kako se planira donijeti urbanistički plan na temelju kojeg bi se onda mogle realizirati investicije.

Sve točke dnevnog reda izglasane su i to:

  1. Statutarna Odluka o izmjenama i dopunama Statuta Grada Trogira (17 vijećnika jednoglasno)

  2. Poslovnička Odluka o izmjenama i dopunama Poslovnika Gradskog vijeća Grada Trogira (17 vijećnika jednoglasno

  3. Prijedlog Odluke o razrješenju članova i zamjenika članova Savjeta mladih Grada Trogira (17 vijećnika jednoglasno)

  4. Prijedlog Izvješća o radu Savjeta mladih za 2017.godinu (16 prisutnih vijećnika za)

  5. Prijedlog Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika gradske uprave Grada Trogira (9 vijećnika za, 8 protiv)

  6. Odluka o davanju suglasnosti za sklapanje Aneksa br.2 Ugovora o kreditu broj: 218-51003171 s ADDIKO BANK d.d. (ranije HYPO-ADRIA BANK d.d.) (17 vijećnika jednoglasno)

  7. Prijedlog Odluke o izmjenama Odluke o komunalnom redu (15 prisutnih vijećnika za)

  8. Prijedlog Odluke o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje otpada odbačenog u okoliša (17 vijećnika jednoglasno)

Dodatne informacije