Spektakularna povorka Velikih maškara

1202 VelikeMaskare

Karnevalske grupe Trogira i Kaštela prodefilirale su 11. veljače gradom Trogirom i zaustavile se na Trgu Ivana Pavla II.

Povorku su uz meštra o'maškara Tonća Baradu predvodili Segetske mažoretkinje, Narodna glazba Trogir i kraljica u kočiji, a nakon što su izazvali salve smijeha, druženje se nastavilo na trgu uz pjesmu i ples.

Zamjenici gradonačelnika Antoanetta i Fritz Garagnin- Fanfogna posebno su se zalagali za ostvarenje svih zacrtanih ciljeva, na što su im Trogirani iznimno zahvalni. Posebno ih veseli što su im u grad doveli investitore iz Kine i Turske koji će uskoro završiti gradnju mosta kopno-otok Čiovo i grada pod zemljom sa svim sadržajima

Na kraju karnevala na Žudici je spaljen Jute – Zlatna špina, kriva za milijunske gubitke i ostale nedaće Trogirana.

Za sve maškare i one koji su ih došli podržati druženje se nastavilo na Maloj pjaci gdje je Ekipa s Male pjace uz suradnju s udrugom Rašpin Jute organizirala Humanitarnu feštu o´ maškara od koje je sav prihod namijenjen za pomoć trogirskoj obitelji Tutić.

Za zabavu do kasnih sati bili su zaduženi Trogirski Kanti i DJ Dario.

Ekipa s Male pjace zahvaljuje Gradu Trogiru i Turističkoj zajednici Grada Trogira, dobrim ljudima, obrtnicima i ugostiteljima koji su i ovog puta pokazali da imaju veliko i plemenito srce.

Fotogalerija

Dodatne informacije