Noć muzeja: Trogirski sport od početaka do današnjih dana

2901 NocMuzeja

Trinaesta Noć muzeja održala se ovog petka diljem Hrvatske u brojnim muzejima, pa tako i u trogirskom, u kojem je organizirana osmi put zaredom.

Ove godine manifestacija se odvijala pod olimpijskim geslom „Važno je sudjelovati", a glavna tema bila je Muzeji i sport – brže, više, jače. Muzej grada Trogira i ovu je godinu odlučio posjetiti velik broj Trogirana i žitelja susjednih gradova i općina.

Osim pedagoških radionica „Tica trkačica" i tradicionalne tombole, košarkaškog turnira te stručno vodstvo stalnim postavom, središnje događanje ovogodišnje trogirske sportske Noći muzeja bilo je premijerno prikazivanje kratkog dokumentarnog filma pod naslovom "Kratke priče iz trogirskog sporta".

-Film je naišao na velik odaziv posjetitelja i svi su ga lijepo prihvatili. Načela se tema koju bi trebalo nastaviti, kazala je ravnateljica muzeja dr.sc. Fani Celio Cega.

Košarkaški turnir se igrao u sportskoj dvorani Vinko Kandija, a poredak je sljedeći:
1. K.K. Trogir, Trogir
2. Š.K. "Dražen Petrović", Šibenik
3. K.K. "Split", Split

Najbolji igrač, strijelac turnira je Toni Bilić, K.K. Trogir.

Podsjetimo, sportska tema za Noć muzeja 2018. dodatno je bila potaknuta i činjenicom da će se Europsko prvenstvo u rukometu održati u Hrvatskoj od 12. do 28. siječnja, ali i skorašnjim Zimskim olimpijskim igrama u južnokorejskom gradu Pyeongchangu, koje će se održati od 9. do 25. veljače.

Fotogalerija

Dodatne informacije