Novinarima predstavljena deveta „Opera Selecta“

20170728 OperaSelektaKonferencijaZaMedije 03


Uoči 9. izdanja „Opere Selecte" u petak je u Atriju Kneževog dvora održana konferencija za medije.20170728 OperaSelektaKonferencijaZaMedije 04
Na istoj su sudjelovali izvođači - sopranistica Ekaterina Scherbachenko, pijanist Iakov Katsnelsonte hrvatski dramski prvak Joško Ševo.
20170728 OperaSelektaKonferencijaZaMedije 01O važnosti ove manifestacije govorili su predstavnici organizacijskog odbora Natalija Vukelić, Olga Cinkoburova, Vinko Buble i Petar Žuljević, a u ime Grada Trogira predstavnicima medija obratili su se gradonačelnik Ante Bilić te zamjenici Ruža Kovačević Bilić i Viktor Novak.
Naime, Kula Kamerlengo i ove će godine biti kulisajednom od najprestižnijih scenskih događaja na Jadranuovog ljeta. Deveto izdanje „Opere Selecte" u subotu, 29. srpnja u 21 sat u Trogir dovodijednu od najboljih lirskih sopranistica svoje generacije, Ruskinju Ekaterinu Scherbachenko. Bit će joj to premijerni nastup u Hrvatskoj, a u dosadašnjoj karijeri nastupala je u najpoznatijim svjetskim opernim kućama, poput njujorškog Metropolitana, milanske La Scale, londonske Royal Opera House, pekinškog Narodnog kazališta, Opere u Monte Carlu...
„Na poziv i preporuku svojih prijatelja iz organizacije Opere Selecte prvi put sam u Hrvatskoj i Trogiru. Oduševljena sam organizacijom ovog događaja i sretna što sam dio ove priče", rekla je Scherbachenko uoči dolaska u Trogir.
U prekrasnom ambijentu 600 godina stare utvrde, Ekaterina Scherbachenko na gala koncertu otpjevat će neke od najljepših opernih arijaW. A. Mozarta, P. Macagnija, S. Rahmanjinova i A. Dvořáka, uz glasovirsku pratnju Iakova Katsnelsona, a sve će kroz stihove publici približiti prvak hrvatskog glumišta Joško Ševo.20170728 OperaSelektaKonferencijaZaMedije 02
Scherbachenkoje stalna članica Boljšoj Teatra u kojem je igrala uloge u najslavnijim svjetskim operama poput Turandota, Carmen, La bohèmea,Rata i mira, Don Giovannija, Jevgenija Onjegina... Za prvu samostalnu ulogu, onu Iolante u istoimenoj operi Petra Iliča Čajkovskog, 2015. godine osvojila je nagradu „Maria Callas", a 2009. prema izboru BBC-a dodijeljena joj je nagrada „Singer of the World", za najtalentiraniju mladu opernu pjevačicu na svijetu.
Ulaznice za njen premijerni nastup u Hrvatskoj mogu se kupiti uuredu TZ-a Grada Trogira te u Kuli Kamerlengo na dan koncerta.

Dodatne informacije