Upriličena dodjela Uvjerenja o stručnom osposobljavanju za zanimanje njegovateljica

1207 edukacijaNezaposlenihOsoba

Grad Trogir i Upravni odjel za EU fondove i gospodarski razvoj i ovu su godinu financirali edukaciju nezaposlenih osoba s područja Grada Trogira. Ista se već tradicionalno odvija u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje i POU Trogir.

Iznimno uspješnim pokazao se program obrazovanja za zanimanje njegovateljica koji za cilj ima osposobljavanja polaznica u obavljanju poslova njegovateljica starijih i nemoćnih osoba te njihovo upoznavanje sa svim stručnim znanjima i potrebama za obavljanje kvalitetne njege bolesnika.

Ovu godinu program je završilo sedam polaznica koje su izrazile zadovoljstvo usvojenim znanjem stečenim u POU Trogir i u Domu za odrasle osobe.

Svečana dodjela Uvjerenja o stručnom osposobljavanju za zanimanje njegovateljica upriličena je u utorak u Gradskoj vijećnici, a polaznicima ih je uručio zamjenik gradonačelnika Viktor Novak zaželjevši im puno uspjeha u radu sa starijim i nemoćnim osobama. Obratio im se i Mate Čaljkušić, viši stručni suradnik u Odjelu za EU fondove i gospodarski razvoj, koji je naglasio kako je ovo zanimanje iznimno deficitarno i kako će svaka njegovateljica naći posao u struci.

Dodatne informacije